45 minut

9. dubna 2016

Obsah dílu

ČSSD šetří na splátku úvěru — Růst platů podle ČSSD — Vyšetřování belgických útoků — Bourání cukrovaru ve Starém Městě — Vystavování elektronických receptů — Vyklízení tábora u Idomeni — Protest na hranicích — Dlažba nebo asfalt v památkové rezervaci? — Nejdražší letadlová loď — Dvojitý agent Kim Philby — Peníze na veřejné opatrovníky — Tendry ministerstva vnitra — Potíže kvůli vysokému cholesterolu — Start pstruhové sezony — Úklid Milovic — Čínské padělky zaplavují Česko — Přeplněné ženské věznice — Alternativní tresty pro odsouzené — Skandál katolických kněží v Lyonu — Pomoc pro vojáky v tísni — Přihlášky na letní dětské tábory — Hudební ceny Anděl

Části dílu

00:34
ČSSD šetří na splátku úvěru
    Ústřední výkonný výbor sociální demokracie dnes podpořil podle očekávání úsporná opatření ve výši 55 milionů korun. K těm strana musí přistoupit, aby mohla advokátovi Zdeňku Altnerovi podle rozhodnutí soudu zaplatit 337 milionů korun.
    04:36
    Růst platů podle ČSSD
      Sociální demokraté neřešili jen vnitrostranické potíže. Oznámili, že chtějí příští rok zvýšit tarifní platy ve školství a zdravotnictví o deset procent, ostatním zaměstnancům ve veřejném sektoru by pak rádi přidali pět procent.
      05:22
      Vyšetřování belgických útoků
        Belgická policie pokračuje v zatýkání podezřelých teroristů. Včera zadržela po pětiměsíčním útěku marockého Belgičana Mohameda Abriniho, který měl hrát roli organizátora pařížských útoků a měl mít spojení i s teroristy, kteří útočili v Bruselu.
        08:00
        Bourání cukrovaru ve Starém Městě
          Živý vstup redaktora Luboše Dostála.
          09:41
          Vystavování elektronických receptů
            12:03
            Vyklízení tábora u Idomeni
              Řecko mělo podle prohlášení svých politiků do víkendu vyklidit improvizovaný uprchlický tábor na hranici s Makedonií. Na polích u městečka Idomeni ale dál zůstává na dvanáct tisíc lidí.
              14:14
              Protest na hranicích
                Kritici současné migrační politiky na třech bývalých přechodech symbolicky blokovali hranice. Akce se konala v Českých Velenicích, Kraslicích a na Cínovci.
                14:33
                Dlažba nebo asfalt v památkové rezervaci?
                  Spor, který teď aktuálně řeší v Železném Brodě. Vodohospodáři nabídli, že po stavbě kanalizace místní silnici vyasfaltují a nový povrch i částečně zaplatí.
                  16:31
                  Nejdražší letadlová loď
                    Americká armáda bude mít nejdražší letadlovou loď na světě. USS Gerald Ford skoro za 13 miliard dolarů je těsně před dokončením - vojákům má sloužit od září.
                    16:49
                    Dvojitý agent Kim Philby
                      Na veřejnost se dostala unikátní videonahrávka jednoho z nejslavnějších dvojitých agentů studené války - Kima Philbyho. Špion britské MI6 pracoval desítky let pro Sovětský svaz.
                      19:47
                      Peníze na veřejné opatrovníky
                        Bezmála 1 300 starostů a starostek nejen řídí radnice, zároveň dělají veřejné opatrovníky - většinou ve volném čase a zadarmo. Z rozpočtu navíc musejí hradit náklady s tím spojené.
                        22:21
                        Tendry ministerstva vnitra
                          Ministerstvo vnitra chce letos vypsat 14 veřejných soutěží - celkem skoro za 15 miliard. Polovina se týká České pošty. Nejnákladnější je zakázka na softwarové licence.
                          22:38
                          Potíže kvůli vysokému cholesterolu
                            Přes padesát tisíc lidí každý rok umírá na nemoci srdce a cév. Léčba těchto nemocí navíc stojí miliardy korun ročně. Velké většině z nich přitom šlo předejít - podílel se na nich totiž vysoký cholesterol.
                            24:51
                            Start pstruhové sezony
                              Sportovní rybáři se chystají na začátek pstruhové sezony - začne příští týden. Do potoků a řek postupně rozvezou 1,5 milionu ryb - nejen pstruhů samotných, ale taky lipanů a sivenů.
                              26:35
                              Úklid Milovic
                                Několik desítek dobrovolníků dnes pomáhalo s úklidem pastviny v Milovicích. Tu spásají od minulého roku divocí koně a pratuři. Odkrývají tak místa, kde jsou černé skládky nebo nebezpečné předměty ještě z dob, kdy tady byl vojenský prostor.
                                26:55
                                Čínské padělky zaplavují Česko
                                  Čína - ekonomická velmoc, která má ale problémy s porušováním ochranných známek. Ze země se jen do Česka ročně dostanou miliony padělků různého zboží.
                                  29:40
                                  Přeplněné ženské věznice
                                    V tuzemsku jsou speciálně pro ně jen tři - a zcela plné. Trest si v nich momentálně odpykává přes 1 500 odsouzených.
                                    33:49
                                    Alternativní tresty pro odsouzené
                                      Do pěti let by měl začít klesat počet trestanců ve věznicích. Pomoci tomu má podle ministerstva spravedlnosti i větší využívání alternativních trestů - třeba domácího vězení.
                                      36:23
                                      Skandál katolických kněží v Lyonu
                                        Vyšetřování pedofilního skandálu v řadách katolické církve ve francouzském Lyonu se rozšiřuje. Před měsícem aféru spustil případ kněze, který v minulosti pohlavně zneužíval děti.
                                        38:19
                                        Pomoc pro vojáky v tísni
                                          Nezisková organizace, která chce pomáhat valečným veteránům a bývalým příslušníkům armády.
                                          40:27
                                          Přihlášky na letní dětské tábory
                                            Nejvyšší čas začít zařizovat letní tábor pro dítě. Za měsíc už může být podle organizátorů pozdě. Kapacity se rychle plní.
                                            42:11
                                            Hudební ceny Anděl
                                              Živý vstup redaktora Jakuba Anděla.
                                              Přehrát celé video
                                              Stopáž44 minut
                                              Další díl
                                              10. dubna 2016

                                              Přehled dílů

                                              Stopáž54 minut

                                              6. května

                                              Headlines — Jak pomoct českému hospodářství — Návrhy na podporu ekonomiky — Protest odborů — Schůze vlády — Izraelská ofenziva v Rafáhu — Předvolání ruského velvyslance — Zájem o program Oprav dům po babičce — Huť Liberty plánuje úplně odstavit koksovnu — Varování před silnými bouřkami — Prezident Si Ťin-pching v Paříži — Zásady právního státu v Polsku — Aiko na Eurovision Song Contest — Kandidáti na post ministra pro vědu a výzkum — Incident z Konvoje svobody — Rok od korunovace Karla III. — Černý kašel v ČR — Požár rodinného domu ve Staré Boleslavi — Lístky na hokejové MS — Zaměstnanecké benefity — Nezaměstnanost — Brigády pro čtrnáctileté — Zproštění obžaloby učitelky Bednářové — Povodně v jižní Brazílii — Moderní výbava pro ukrajinské vojáky — Stávka novinářů v Itálii — Stavba dálnice D35 — Pilotní projekt mobilní pošty — Los v Krkonoších — Rekonstrukce starých nádraží — Ocenění pro biologa Juliuse Lukeše — Den památky šoa a hrdinství — Křest knihy Hany Sternlichtové v Tel Avivu — zadržení českého faráře ve Vatikánu — Ocenění pro dobrovolníky Českého červeného kříže — Studentský majáles v Olomouci

                                              6. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž54 minut

                                              6. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              6. 5. 2024 na ČT24
                                              Stopáž50 minut

                                              5. května

                                              Posun důchodového věku — Reforma penzí — Dopady částí důchodové reformy na veřejné finance — Hamás se přihlásil k raketovému útoku na přehod Kerem Šalom — Demonstrace za návrat izraelských rukojmích — Vláda odvolala velvyslance v Rusku — České zastoupení v Rusku — Výpověď bez udání důvodu — Spor o výpověď bez udání důvodu — Požár ve Frýdku-Místku — Čínský prezident Si Ťin Pching na návštěvě Evropy — Čínské domácnosti se propadly do dluhů — Zemřela herečka Simona Postlerová — Souboj o jaderný tendr — Radnice v Hřensku má nové vedení — Madonna na pláži Copacabana — Pomoc pečujícím rodinám — Nehod na elektrokolech přibývá — Dopravní nehody s koly — Nová cyklostezka kolem Lipna — Zájem o trailovou cyklistiku roste — Protivládní demonstrace v Maďarsku — Uctění památky padlých v Pražském povstání — Vrcholí Slavnosti svobody v Plzni — Likvidace přemnožených nutrií, mývalů a ondater — Mladík srazil čtyři chodce — Pražský maraton ovládli Etiopané — Na sankčním seznamu vůči Rusku bude i Voice of Europe — Ruská propaganda v Lotyšsku — Helena Langšádlová oficiálně končí — Výstava Jaroslava Róny v Trafo Gallery

                                              5. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž50 minut

                                              5. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              5. 5. 2024 na ČT24
                                              Stopáž50 minut

                                              4. května

                                              Zrušení pošty v Jindřišské — Prodej nemovitostí České pošty — Hospodaření České pošty — Útok ruských dronů na východě Ukrajiny — Problémy a rizika e-shopů — Vážná nehoda na D1 — Situace na D1 po vážné nehodě — Jednání o navrácení izraelských rukojmí — Khan ovládl londýnské volby — Požár v Tlumačově — Den Hvězdných válek — Daňové slevy na děti — Protipovodňové cvičení — Rok od tragického požáru v Brně — Kampaň před volbami do Evropského parlamentu — Lidská hlava v řece Radbuze — Bilance nového radaru v Liberci — Vyšší ochrana půdy — Spory o nové výstavby v obcích — Spor taxikářů s Uberem — Ruské kyberútoky na Polsko — Propalestinské demonstrace v USA — Krevní testy na Alzheimerovu chorobu — Scholz odsoudil útok na lídra kandidátky saské SPD do EP — Jarní úklid Sprévy — Maraton uzavře centrum Prahy — Slavnosti svobody v Plzni — Na školách chybí místa pro ukrajinské děti

                                              4. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž50 minut

                                              4. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              4. 5. 2024 na ČT24
                                              Stopáž54 minut

                                              3. května

                                              Kyberútoky na Česko — Kyberútoky na české instituce — Skupina Fancy Bear — Hrozba kyberútoků — Pavel Tuleja ministrem nebude — Tuleja se vzdal nominace — Populace stárne — Analýza zdravotnictví — Plány Ministerstva zdravotnictví — Stavba D1 u Přerova — Turecko přestalo obchodovat s Izraelem — Izraelští vojáci přijedou do Česka — Cirk La Putyka slaví 15 let — Kovosvit ze Sezimova Ústí podal návrh na moratorium — Ochrana zemědělského půdního fondu — Start rakety Falcon 9 byl viditelný i ze Slovenska — Týden do šampionátu v hokeji — Vykolejení vlaku u Klínce — Trasa vykolejeného vlaku — Vyšetřování vykolejeného vlaku — Pavel kritizoval kampaň SPOLU i výroky Babiše — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Ruské stanoviště na Kurilských ostrovech — Macron připustil možnost vyslání vojáků na Ukrajinu — Sněmovna o návykových látkách — Výročí Pražského povstání — Začaly Slavnosti svobody v Plzni — Multikulturalismus na školách ve Velké Británii — Nové nádraží ve Vsetíně — Paradoxní situace v Nigeru — Čínská sonda zamířila na odvrácenou stranu Měsíce — Architektonická soutěž na školku ve Vimperku — Vývoj nového dílu počítačové hry Kingdom Come — Sklizeň sena v Plzeňském kraji

                                              3. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž54 minut

                                              3. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              3. 5. 2024 na ČT24
                                              Stopáž55 minut

                                              2. května

                                              Nižší úroky — ČNB snížila úrokovou sazbu — Výhled celoroční inflace — Snížení úrokových sazeb — Rusko čelí obvinění z používání chemických zbraní — Agresivní aktivity Ruska znepokojují NATO — Mimořádná schůze Sněmovny — Změny v zákoníku práce — Mezi Prahou a Dobříší se rozjel vlak — Nižší úroda ovocnářů — Policie v Tbilisi zasáhla proti demonstrantům — V Číně se propadla dálnice — Igor Orozovič vydal první album — Nominace Pavla Tuleji — V Břeclavi zemřel chlapec po úrazu na hřišti — Poláka po letu z Kolumbie zadrželi v Praze s pěti kily kokainu — Nové trasy a čísla MHD v Ústí nad Labem — Válečný veterán Kafka slaví sto let — Energie zlevňují — Vývoj velkoobchodní ceny elektřiny — Přeplatky za energie — Biden podle průzkumu vede nad Trumpem — Návrh zákona o antisemitismu prošel Sněmovnou reprezentantů — Hospodaření státu — Nadprůměrně teplé počasí — Bezpečnostní úřad má nového šéfa — Začala společná část maturit — Demonstrace proti změnám v RTVS — Lepší kvalita vody v Seině — Příznaky postcovidového syndromu — Otická past na kamiony — Zájem o koupi řopíků klesá — Balet gala v Plzni

                                              2. 5. 2024 na ČT1
                                              Stopáž55 minut

                                              2. května

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              2. 5. 2024 na ČT24

                                              Události na sociálních sítích

                                              Napište nám