45 minut

31. ledna 2016

Obsah dílu

Vláda v poločase — Krize v Sýrii — Americké primárky — Svary potrubí v Temelíně — Česká pomoc na hotspotech — Značení původu potravin — Nové dálniční kupony — Oprava afghánských vrtulníků — Co s Leninovým mauzoleem — Domácí výuka školáků — Prodej státních budov — Dopady hormonální antikoncepce — Lednové smrtelné nehody — Konec nebezpečných semaforů pro cyklisty — Černí pasažéři v MHD — Povinná kontrola kotlů — Pacienti vs. nemocnice — Jak zkontrolovat svého lékaře — Pohřešované děti migrantů — 60 let české egyptologie — Aktivní život i po ochrnutí — Zemřel Ladislav Helge — Aj Wej-wejův Zodiak v Praze

Části dílu

00:32
Vláda v poločase
    Tento týden vláda vstoupila do druhé poloviny funkčního období – tedy pokud doslouží celý čtyřletý mandát, což se od prvních voleb v samostatném Česku v roce 1996 povedlo pouze Zemanově vládě.
    04:34
    Krize v Sýrii
      Více než šedesát lidí zabily v šíitské čtvrti Damašku bomby sebevrahů. Přes sto lidí zranily. K útoku se přihlásila teroristická organizace Islámský stát.
      05:00
      Americké primárky
        V americké Iowě zítra začne volební rok, který vyvrcholí výběrem nového prezidenta v listopadu. V primárkách, kterým se v tomto státě přesnějí říká „shromáždění“, budou demokraté a republikáni vybírat svého kandidáta na nejvyšší úřad.
        07:27
        Svary potrubí v Temelíně
          Podle předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dany Drábové docházelo k manipulaci s rentgenovými snímky svarů na potrubí i v Jaderné elektrárně Temelín. Řekla to v Otázkách Václava Moravce.
          08:26
          Česká pomoc na hotspotech
            Jedenáct českých policistů právě dnes odletělo na ostrov Kos. Posílí tam operace agentury Frontex. Mají pomáhat na takzvaných hotspotech – místech, kde se registrují běženci.
            11:15
            Značení původu potravin
              Seznam pěti nejčastějších zemí, odkud supermarket bere potraviny, visí podle ministra zemědělství Mariana Jurečky na dveřích obchodu úplně zbytečně. Řekl to dnes Václavu Moravcovi v polední diskusi.
              13:31
              Nové dálniční kupony
                Živý vstup redaktora Michala Cagaly
                15:08
                Oprava afghánských vrtulníků
                  Státní podnik LOM Praha chce opravovat desítky dopravních a bitevních vrtulníků afghánské národní armády. Soutěž na jejich servis vypsala Agentura pro podporu a nákupy Severoatlantické aliance.
                  17:24
                  Co s Leninovým mauzoleem
                    Moskva řeší, co udělat s Leninovým mauzoleem na Rudém náměstí. Na adresu bolševického vůdce se kriticky vyjádřil prezident Putin a už se znovu začíná mluvit o přemístění Leninova těla do obyčejného hrobu.
                    20:07
                    Domácí výuka školáků
                      Domácí vzdělávání dětí na druhém stupni bude dál pokračovat jen jako experiment. Ministerstvo školství stále nechce, aby ho povolil školský zákon.
                      22:25
                      Prodej státních budov
                        Stát bude letos zřejmě ve větším počtu prodávat nepotřebné budovy. Ředitelka státního majetkového úřadu Kateřina Arajmu to uvedla v Otázkách Václava Moravce. Pro letošek počítá s příjmy kolem dvou a půl miliardy korun.
                        23:00
                        Dopady hormonální antikoncepce
                          Hormonální antikoncepce v Česku ztrácí na oblibě. I tak ji bere víc než polovina dívek a žen ve věku patnácti až devětačtyřiceti let. Její uvážlivější nasazování má podle lékařů pozitivní dopady.
                          24:55
                          Lednové smrtelné nehody
                            V lednu zemřelo na českých silnicích dosud 28 lidí – pokud se číslo do půlnoci nezvýší, pak půjde o nejpříznivější lednovou bilanci za poslední čtvrtstoletí. Ještě méně obětí od roku 1990 má už jenom předloňský únor.
                            25:15
                            Konec nebezpečných semaforů pro cyklisty
                              Po letech by z křižovatek konečně měly zmizet nebezpečné semafory pro cyklisty. Od ledna to nařizuje nová vyhláška o pravidlech silničního provozu. Původní úpravu odborníci roky kritizovali, cyklisty mátla a zavinila řadu nehod.
                              26:52
                              Černí pasažéři v MHD
                                Revizoři pražského dopravního podniku loni chytili skoro 300 tisíc cestujících, kteří za jízdu nezaplatili. V Liberci to bylo asi 20 tisíc lidí a třeba v Hradci Králové jen něco přes tři tisíce.
                                27:10
                                Povinná kontrola kotlů
                                  Nová povinnost, o které každý neví. Majitelé kotlů na tuhá paliva si je musejí nechat zkontrolovat. Čas mají do konce roku. Zájem je zatím minimální – navíc prohlídky teprve začínají.
                                  29:18
                                  Pacienti vs. nemocnice
                                    Pacienti se už tolik nebojí soudit se s nemocnicemi, pokud mají pocit, že je poškodil chybný postup ošetřujících lékařů. Oslovené advokátní kanceláře odhadují, že v tomto typu sporů mají zhruba o třetinu víc klientů než dříve.
                                    33:12
                                    Jak zkontrolovat svého lékaře
                                      Stejně jako přibývá těch, kteří se soudí se zdravotnickými zařízeními, přibývá i pacientů, kteří kontrolují jakou zdravotní péči a v jaké hodnotě za ně pojišťovna proplácí.
                                      36:10
                                      Pohřešované děti migrantů
                                        36:32
                                        60 let české egyptologie
                                          Úspěchy 60 let české egyptologie oslaví svým rozsahem zcela mimořádná výstava. Do Káhiry ji přijel podpořit ministr zahraničí Lubomír Zaorálek.
                                          38:47
                                          Aktivní život i po ochrnutí
                                            40:38
                                            Zemřel Ladislav Helge
                                              41:01
                                              Aj Wej-wejův Zodiak v Praze
                                                Zvěrokruh Aj Wej-weje ode dneška stojí před pražským Veletržním palácem. Česko tak patří mezi šest zemí, které dílo čínského výtvarníka a známého odpůrce tamního komunistického režimu vystavily.
                                                Přehrát celé video
                                                Stopáž49 minut
                                                Další díl
                                                1. února 2016

                                                Přehled dílů

                                                Stopáž54 minut

                                                6. května

                                                Headlines — Jak pomoct českému hospodářství — Návrhy na podporu ekonomiky — Protest odborů — Schůze vlády — Izraelská ofenziva v Rafáhu — Předvolání ruského velvyslance — Zájem o program Oprav dům po babičce — Huť Liberty plánuje úplně odstavit koksovnu — Varování před silnými bouřkami — Prezident Si Ťin-pching v Paříži — Zásady právního státu v Polsku — Aiko na Eurovision Song Contest — Kandidáti na post ministra pro vědu a výzkum — Incident z Konvoje svobody — Rok od korunovace Karla III. — Černý kašel v ČR — Požár rodinného domu ve Staré Boleslavi — Lístky na hokejové MS — Zaměstnanecké benefity — Nezaměstnanost — Brigády pro čtrnáctileté — Zproštění obžaloby učitelky Bednářové — Povodně v jižní Brazílii — Moderní výbava pro ukrajinské vojáky — Stávka novinářů v Itálii — Stavba dálnice D35 — Pilotní projekt mobilní pošty — Los v Krkonoších — Rekonstrukce starých nádraží — Ocenění pro biologa Juliuse Lukeše — Den památky šoa a hrdinství — Křest knihy Hany Sternlichtové v Tel Avivu — zadržení českého faráře ve Vatikánu — Ocenění pro dobrovolníky Českého červeného kříže — Studentský majáles v Olomouci

                                                6. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                6. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                6. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž50 minut

                                                5. května

                                                Posun důchodového věku — Reforma penzí — Dopady částí důchodové reformy na veřejné finance — Hamás se přihlásil k raketovému útoku na přehod Kerem Šalom — Demonstrace za návrat izraelských rukojmích — Vláda odvolala velvyslance v Rusku — České zastoupení v Rusku — Výpověď bez udání důvodu — Spor o výpověď bez udání důvodu — Požár ve Frýdku-Místku — Čínský prezident Si Ťin Pching na návštěvě Evropy — Čínské domácnosti se propadly do dluhů — Zemřela herečka Simona Postlerová — Souboj o jaderný tendr — Radnice v Hřensku má nové vedení — Madonna na pláži Copacabana — Pomoc pečujícím rodinám — Nehod na elektrokolech přibývá — Dopravní nehody s koly — Nová cyklostezka kolem Lipna — Zájem o trailovou cyklistiku roste — Protivládní demonstrace v Maďarsku — Uctění památky padlých v Pražském povstání — Vrcholí Slavnosti svobody v Plzni — Likvidace přemnožených nutrií, mývalů a ondater — Mladík srazil čtyři chodce — Pražský maraton ovládli Etiopané — Na sankčním seznamu vůči Rusku bude i Voice of Europe — Ruská propaganda v Lotyšsku — Helena Langšádlová oficiálně končí — Výstava Jaroslava Róny v Trafo Gallery

                                                5. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž50 minut

                                                5. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                5. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž50 minut

                                                4. května

                                                Zrušení pošty v Jindřišské — Prodej nemovitostí České pošty — Hospodaření České pošty — Útok ruských dronů na východě Ukrajiny — Problémy a rizika e-shopů — Vážná nehoda na D1 — Situace na D1 po vážné nehodě — Jednání o navrácení izraelských rukojmí — Khan ovládl londýnské volby — Požár v Tlumačově — Den Hvězdných válek — Daňové slevy na děti — Protipovodňové cvičení — Rok od tragického požáru v Brně — Kampaň před volbami do Evropského parlamentu — Lidská hlava v řece Radbuze — Bilance nového radaru v Liberci — Vyšší ochrana půdy — Spory o nové výstavby v obcích — Spor taxikářů s Uberem — Ruské kyberútoky na Polsko — Propalestinské demonstrace v USA — Krevní testy na Alzheimerovu chorobu — Scholz odsoudil útok na lídra kandidátky saské SPD do EP — Jarní úklid Sprévy — Maraton uzavře centrum Prahy — Slavnosti svobody v Plzni — Na školách chybí místa pro ukrajinské děti

                                                4. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž50 minut

                                                4. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                4. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                3. května

                                                Kyberútoky na Česko — Kyberútoky na české instituce — Skupina Fancy Bear — Hrozba kyberútoků — Pavel Tuleja ministrem nebude — Tuleja se vzdal nominace — Populace stárne — Analýza zdravotnictví — Plány Ministerstva zdravotnictví — Stavba D1 u Přerova — Turecko přestalo obchodovat s Izraelem — Izraelští vojáci přijedou do Česka — Cirk La Putyka slaví 15 let — Kovosvit ze Sezimova Ústí podal návrh na moratorium — Ochrana zemědělského půdního fondu — Start rakety Falcon 9 byl viditelný i ze Slovenska — Týden do šampionátu v hokeji — Vykolejení vlaku u Klínce — Trasa vykolejeného vlaku — Vyšetřování vykolejeného vlaku — Pavel kritizoval kampaň SPOLU i výroky Babiše — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Ruské stanoviště na Kurilských ostrovech — Macron připustil možnost vyslání vojáků na Ukrajinu — Sněmovna o návykových látkách — Výročí Pražského povstání — Začaly Slavnosti svobody v Plzni — Multikulturalismus na školách ve Velké Británii — Nové nádraží ve Vsetíně — Paradoxní situace v Nigeru — Čínská sonda zamířila na odvrácenou stranu Měsíce — Architektonická soutěž na školku ve Vimperku — Vývoj nového dílu počítačové hry Kingdom Come — Sklizeň sena v Plzeňském kraji

                                                3. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                3. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                3. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž55 minut

                                                2. května

                                                Nižší úroky — ČNB snížila úrokovou sazbu — Výhled celoroční inflace — Snížení úrokových sazeb — Rusko čelí obvinění z používání chemických zbraní — Agresivní aktivity Ruska znepokojují NATO — Mimořádná schůze Sněmovny — Změny v zákoníku práce — Mezi Prahou a Dobříší se rozjel vlak — Nižší úroda ovocnářů — Policie v Tbilisi zasáhla proti demonstrantům — V Číně se propadla dálnice — Igor Orozovič vydal první album — Nominace Pavla Tuleji — V Břeclavi zemřel chlapec po úrazu na hřišti — Poláka po letu z Kolumbie zadrželi v Praze s pěti kily kokainu — Nové trasy a čísla MHD v Ústí nad Labem — Válečný veterán Kafka slaví sto let — Energie zlevňují — Vývoj velkoobchodní ceny elektřiny — Přeplatky za energie — Biden podle průzkumu vede nad Trumpem — Návrh zákona o antisemitismu prošel Sněmovnou reprezentantů — Hospodaření státu — Nadprůměrně teplé počasí — Bezpečnostní úřad má nového šéfa — Začala společná část maturit — Demonstrace proti změnám v RTVS — Lepší kvalita vody v Seině — Příznaky postcovidového syndromu — Otická past na kamiony — Zájem o koupi řopíků klesá — Balet gala v Plzni

                                                2. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                2. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                2. 5. 2024 na ČT24

                                                Události na sociálních sítích

                                                Napište nám