49 minut

21. srpna 2012

Obsah dílu

Headlines — Ke zvýšení platů politiků nedojde — Šéf české pobočky Tatry bude stíhán na svobodě — Výbuch v Synthesii — 44 let od invaze vojsk Varšavské smlouvy — Spory o pražský dopravní podnik ohrožují magistrátní koalici ODS a TOP 09 — Jednání pražské ODS o situaci v DPP — Exmanažer ŘSD Hala opustil vazební věznici — Jižní Evropu sužují požáry — Ministerstvo nebude mít dostatek financí na stavbu dálnic — David Rath shání peníze na kauci — Mezinárodní dopravně bezpečnostní akce — Domácí vězení s elektronickým náramkem — Pokuty za zaměstnávání načerno — Nizozemská předvolební kampaň — Zisky zemědělců letos výrazně nižší — Výhled na zítřek

Části dílu

00:01
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:39
    Ke zvýšení platů politiků nedojde
      Původní návrh počítal s tím, že k základnímu platu politiků přibude přes 10 tisíc korun. Podle zjištění ČT ale návrh nenajde dostatečnou podoru v Poslanecké sněmovně.
      05:46
      Šéf české pobočky Tatry bude stíhán na svobodě
        Policie ho obvinili z korupce v souvislosti s armádním nákupem vozů Tatra. Učinili tak na základě výpovědi exministra obrany Martina Bartáka.
        12:28
        Výbuch v Synthesii
          Necelých 36 hodin od sebe dělí dvě havárie v pardubické Synthesii. Do vzduchu unikl oxid dusíku.
          14:15
          44 let od invaze vojsk Varšavské smlouvy
            Antonín Bruštík v živém vstupu o tom, jak vypadala připomínka v Karlových Varech, městě se silnými ruskými vlivy.
            16:55
            Spory o pražský dopravní podnik ohrožují magistrátní koalici ODS a TOP 09
              Pražská TOP 09 se postavila proti primátoru Svobodovi, když podpořila odvolání šéfa DPP Liche. Teď TOP 09 cílí na post náměstka pro dopravu, který za ODS zastává Josef Nosek.
              18:59
              Jednání pražské ODS o situaci v DPP
                Podrobnosti v živém rozhovoru s Josefem Noskem, radním pro dopravu.
                23:41
                Exmanažer ŘSD Hala opustil vazební věznici
                  Spolu s někdejším ředitelem společnosti Petrem Laušmanem, firemním právníkem Robertem Wolfem a podnikatelem Jiřím Neužilem čelí Michal Hala obvinění v úplatkářském případu spojeném s pronájmem dálničních odpočívadel.
                  26:31
                  Jižní Evropu sužují požáry
                    Ve Španělsku zahynulo 9 lidí a padlo 130 tisíc hektarů lesa a zemědělské krajiny - proti loňsku trojnásobek. S ohněm bojují taky v Itálii, Chorvatsku, Bosně a Hercegovině nebo v Řecku.
                    28:18
                    Ministerstvo nebude mít dostatek financí na stavbu dálnic
                      Oprava dálnice D1 ještě nezačala a už hrozí, že se práce po prvních úsecích zastaví. Ministerstvo dopravy má příští rok dostat na výstavbu silnic o čtyři miliardy míň.
                      30:12
                      David Rath shání peníze na kauci
                        Posledních 24 hodin zbývá Davidu Rathovi, aby sehnal 14 milionů korun na kauci. Jeho právníci chtějí mít totiž zítra večer jasno, jestli se dají peníze dohromady, nebo se proti stanovené částce odvolají ke krajskému soudu.
                        32:45
                        Mezinárodní dopravně bezpečnostní akce
                          Čeští policisti se spolu s kolegy ze zahraničí zaměřují na rychlou jízdu. Hlídkují ve městech, na hlavních tazích, mají pevná místa a nasazeny jsou i speciální passaty.
                          39:18
                          Domácí vězení s elektronickým náramkem
                            Největší změny víc než za 15 až 20 let čekají podle Ministerstva spravedlnosti tuzemské vězeňství - resort jimi chce ušetřit a taky ulevit přeplněným káznicím.
                            41:40
                            Pokuty za zaměstnávání načerno
                              Pokuty víc než za 100 milionů korun rozdalo Ministerstvo práce a sociálních věcí za lidi zaměstnané načerno - bez smlouvy. A to jen za prvního půl roku. Během něj provedli inspektoři 95 tisíc kontrol.
                              43:25
                              Nizozemská předvolební kampaň
                                Nizozemsko žije předvolební kampaní.
                                45:14
                                Zisky zemědělců letos výrazně nižší
                                  Úroda v průměru o pětinu chudší než loni - podpis sucha pod letošní sklizní. Stát proto dal zemědělcům v předstihu 9,5 miliardy ze slíbených dotací.
                                  47:18
                                  Výhled na zítřek
                                    Dozorčí rada DPP o auditu hospodaření; Rusko vstupuje do WTO
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž49 minut
                                    Další díl
                                    22. srpna 2012

                                    Přehled dílů

                                    Stopáž55 minut

                                    15. dubna

                                    Headlines — Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku Stardance — Šíření Černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre Dame — Koncert Collegia 1704

                                    15. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž55 minut

                                    15. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    15. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž49 minut

                                    14. dubna

                                    Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                    14. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž49 minut

                                    14. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    14. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž50 minut

                                    13. dubna

                                    Vedení ODS — Kongres ODS — Vizitka ODS — Strategie ODS — Reakce na zvolení Petra Fialy — Celostátní konference SPD — Ohlasy na znovuzvolení Tomia Okamury — Vizitka SPD — Důvěra v politickou reprezentaci — Ruské posílení pozic na Ukrajině — Následky útoků na ukrajinské elektrárny — Omezení na D10 kvůli bourání mostu — Zájem o prémiová paliva — Biden o napětí mezi Íránek a Izraelem — Útok v australském obchodním centru — Kompenzace za slevy na jízdném — Mimořádná aktivita klíšťat — Zabezpečení kol proti krádežím — Potravinová sbírka — Ročníky potravinové sbírky — Nákupy dárců a co ve zásobách chybí — Sňatky párů stejného pohlaví — Opravy u dálnice D46 — Očekávání Rusů — Soud s Donaldem Trumpem — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Tragický pád lanovky v Turecku — Vyschlé studny na Táborsku — Česká stopa v genové terapii — Odemykání Vltavy v Českém Krumlově — Příběh Casanovy na jevišti divadla Rokoko

                                    13. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž50 minut

                                    13. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    13. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž54 minut

                                    12. dubna

                                    Sněmovna schválila růst příspěvků na péči — Výše příspěvků — Počet lidí pobírajících příspěvek na péči — Izrael se připravuje na odvetu Íránu — Další ruské útoky na ukrajinskou energetickou infrastrukturu — Kauza Čapí hnízdo se vrací k soudu — Pátrání po ozbrojených útočnících — Oživení hypotečního trhu — Stavební spoření — Debaty o potratech v Polsku — Působení proruské manipulační sítě — Česká vážná hudba na Britských ostrovech — Jednání ministra Jurečky s odbory — Počet zadržených tranzitních migrantů — Sázení brambor a cibule — Nehody na železnici — Nebezpečná jízda v protisměru — Nové mládě gorily v pražské zoo — Gorily patří spolu i se šimpanzi mezi nejbližší příbuzné člověku — Ohrožená zvířata a rostliny — Obvinění Petra Syrovátky — Začaly přijímací zkoušky — Povodně v Rusku — Tchajwanská civilní obrana — Odpad míří do lesa — ČKD Blansko Holding v insolvenci — V Česku chybí dárci krve — Nehoda autobusu — Průzkum věznice v Uherském Hradišti — Dětští uprchlíci z Ukrajiny bez doprovodu — Otevření památníku v Letech — Výtvarník Pavel Čech v Topičově salonu — Výročí Karla Kryla

                                    12. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž54 minut

                                    12. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    12. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž54 minut

                                    11. dubna

                                    Pronájem gripenů — Pronájem švédských gripenů — Gripeny ve světě — Summit Trojmoří — Výzva k odvolání Peipera — Obchodní centra střídají nákupní parky — Propojení sociální a zdravotní péče — Vazba pro dva obviněné — Průměrné ceny pohonných hmot — Česko a ropa z Ruska — Revize trhů s elektřinou a plynem — Trest smrti pro vietnamskou realitní magnátku — Nejlépe opravené památky loňského roku — Hádky poslanců během mimořádné schůze — Hrozba další miliardové arbitráže — Zemřel O. J. Simpson — Podvodné výzvy k přeplatkům na dani — Hospodaření České pošty — Pobočková síť — Pošta hledá zaměstnance — Zájem o mobilní poštu — Shody na úpravě korespondenční volby — Jednání vlád Slovenska a Ukrajiny — Fresky v Pompejích — Trest za shození turisty z hradeb — Modernější zázemí pro pražskou říční policii — Fond pro oběti komunistického režimu — Problémy s pitnou vodou v Malém Hradisku — Pád laviny v rakouském Ötztalu — Rizikový úsek u Karlových Varů — Speciální hasební deky — Miloš Vystrčil v Zambii — 80. výročí vylodění spojenců v Normandii — Speciální zdicí robot — Výstava Knihy do rukou lidu — Filmový festival Jeden svět

                                    11. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž54 minut

                                    11. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    11. 4. 2024 na ČT24

                                    Události na sociálních sítích

                                    Napište nám