40 minut

7. února 2012

Obsah dílu

Vyrovnání státu s církvemi znovu ve sněmovně — Celostátní dopravní potíže kvůli sněhu — Detaily majetkového vyrovnání s církvemi — Josef dobeš ustupuje v otázce školného — Bagrem na rekordní led — Syrský režim vítá ruského hrdinu — Americká a ruská diplomatická pře o Sýrii — Povody při zaměstnávání lékařů? — Razantní krok ŘSD kvůli problémům s D47 — Propagace knihy jako moderního média — Nekvalitní a nebezpečné kloubní náhrady — Absurdita, nebo boj za práva zvířat? — Jak z Česka mizí herní automaty — Čeští turisté na neklidných Maledivách — Řidiči autobusů na Pardubicku nedodržují bezpečnostní přestávky a jezdí tak na hraně svých možností. Nestíhají totiž jezdit podle nového jízdního řádu. — Zahraniční kritika ministra školství — Unikát: laserem na šedý zákal — Kubera chce zrušit poplatky za psy

Části dílu

00:41
Vyrovnání státu s církvemi znovu ve sněmovně
    Živý vstup Vladimíra Keblúška
    01:57
    Celostátní dopravní potíže kvůli sněhu
      Kvůli mrazům nezabírala na řadě míst sůl, řidiči se tak potýkali s uježděnou a kluzkou vrstvou sněhu. Jen v Praze se stalo 70 nehod, na D1 se spíš jen popojíždělo.
      02:11
      Detaily majetkového vyrovnání s církvemi
        V živém vstupu Lenky Drmotové.
        03:51
        Josef dobeš ustupuje v otázce školného
          Studenti by podle ministra mohli platit třeba jen když nestihnout dokončit školu včas.
          04:11
          Bagrem na rekordní led
            Obyvatele Raškova na Šumpersku ohrožovala zamrzlá řeka Morava. Koryto zatarasila až půlmetrová ledová bariéra. Do boje musel vyrazit speciální bagr.
            08:57
            Syrský režim vítá ruského hrdinu
              Rusko se za Sýrii postavilo v RB OSN, v Damašku se ministru zahraniční Lavrovovi dostalo vřelého uvítání. V zemi mezitím umřelo na 100 dalších lidí.
              10:53
              Americká a ruská diplomatická pře o Sýrii
                V živých vstupech z Washingtonu a Moskvy Michal Kubal a Pavel Vondra.
                14:17
                Povody při zaměstnávání lékařů?
                  Pět fakultních nemocnic porušovalo při zaměstnávání lékařů zákoník práce. Se závěry přišli kontroloři inspektorátu práce. Zaměřili se na 120 lékařů, hlavně těch mladých před atestací.
                  16:24
                  Razantní krok ŘSD kvůli problémům s D47
                    Stavbu, kterou už jednou převzalo, teď ŘSD opět vrátilo Eurovii. Ředitelství tvrdí, že firma nedodržela smlouvu o dílo a dálnici předala v nekvalitním stavu.
                    18:50
                    Propagace knihy jako moderního média
                      Do světa literatury pronikl nový pojem - knižní trailer. Krátká, často i hraná videa se snaží čtenáře lákat ke konkrétním titulům.
                      23:26
                      Nekvalitní a nebezpečné kloubní náhrady
                        Už 6 pacientů muselo znovu na operaci, protože jejich kloubní náhrada je po 5 letech nebezpečná. Můžou se z ní uvolňovat těžké kovy.
                        25:30
                        Absurdita, nebo boj za práva zvířat?
                          Americká organizace za etické zacházení se zvířaty žaluje akvapark, který láká na show s kosatkami. Podle ochránců se zvířaty zachází jako s otroky.
                          27:26
                          Jak z Česka mizí herní automaty
                            Ministerstvo financí obdrželo žádosti na zrušení víc než 10 000 videoloterijních terminálů, tedy zhruba sedminy těchto strojů v zemi.
                            29:14
                            Čeští turisté na neklidných Maledivách
                              V turistickém ráji se vyhrotily vnitropolitické poměry a rezignoval prezident, podle informací ČT je všech víc než 200 Čechů v bezpečí.
                              31:06
                              Řidiči autobusů na Pardubicku nedodržují bezpečnostní přestávky a jezdí tak na hraně svých možností. Nestíhají totiž jezdit podle nového jízdního řádu.
                                Nový jízdní řád okradl řidiče autobusů o bezpečnostní přestávky.
                                32:54
                                Zahraniční kritika ministra školství
                                  Projekt ministra školství Josefa Dobeše - plošné testování žáků 5. a 9. tříd - není dobře připravený. Takové jsou závěry mezinárodní Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj, která hodnotila školské systémy v jedenácti zemích světa.
                                  35:19
                                  Unikát: laserem na šedý zákal
                                    Zlínská oční klinika jako první v ČR odstranila šedý zákal laserem. Novinka je přesnější než klasická, ultrazvuková metoda, ale pojišťovny ji nehradí.
                                    37:13
                                    Kubera chce zrušit poplatky za psy
                                      Senátor za ODS Jaroslav Kubera chce zrušit poplatek za psy. Výběr poplatků je podle něj nespravedlivý, zbytečně drahý a jen těžko důsledně vymahatelný.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž41 minut
                                      Další díl
                                      8. února 2012

                                      Přehled dílů

                                      Stopáž54 minut

                                      9. května

                                      9. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      9. května

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      9. 5. 2024 na ČT24
                                      Stopáž50 minut

                                      8. května

                                      Den vítězství — Oslavy Dne vítězství — Pieta v Brně — Vzpomínka v Hrabyni — Prezident Petr Pavel jmenoval nové generály — Den vítězství v Evropě — Povstání proti německým okupantům — Operace v Rafáhu — Útok na německého politika — Zlaté rezervy ČNB — Splašený kůň — Útoky na ukrajinskou infrastrukturu — Výnosy ruských aktiv — Trampoty člověka Sekory — Konečná podoba migračního balíčku — Rekordně teplý duben 2024 — Olympijský oheň dorazil do Marseille — Boeingu 767 selhal příďový podvozek — První turisté v kempech — Vyšší daň z nemovitosti — Daň z nemovitosti — Výtěžek z daně z nemovitosti — Jednání poslanců o korespondenční volbě — Hlavní líčení s Donaldem Trumpem — Přípravy na MS v hokeji — V Česku chybí pediatři — Série úprav sjezdů a nájezdů z D1 — Trh s biopotravinami roste — Si Ťin-pching v Bělehradě — Přesun sedmimetrové kapličky — Pražské metro slaví padesáté výročí — Dokument o ukrajinských sportovcích

                                      8. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž50 minut

                                      8. května

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      8. 5. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      7. května

                                      Kandidát na uvolněné místo ministra — Priority ministerského kandidáta — Kdo je Marek Ženíšek — Izraelské jednotky v Rafahu — Dohoda o příměří — Podmínky příměří přijatelné pro Izrael — Úřední změna pohlaví — Údajné zmaření atentátu na ukrajinského prezidenta — Pokles průmyslu i stavebnictví — Rozpočtové určení daní — Útoky na německé poitiky — Putin složil prezidentskou přísahu — Všechny barvy samoty s Milenou Steinmasslovou — Policejní dohled nad hokejovým mistrovstvím — Produkce českých pivovarů — Dopravní kolaps po nehodě na okruhu — Omezení dodávek léku pro alergiky a astmatiky — Tornádo u Adamova — Bouřky na jihu Čech — Předpověď počasí — Kompenzace za úrodu poškozenou mrazy — Firma Malina v konkurzu — Vyšetřování výrobce letadel Boeing — Razie u europoslance Kraha — Nový děkan Národhospodářské fakulty VŠE — Čínský prezident ve Francii — Vláda o hnědouhelných jámách — Ocenění novináři — Zdvihadlo na Slapech — Zapojení zdravotníků z ciziny — Nastražené kamení na kolejích — Kontroly nelegální migrace — Diagnostika chronické únavy — Noční běh pro Světlušku

                                      7. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      7. května

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      7. 5. 2024 na ČT24
                                      Stopáž54 minut

                                      6. května

                                      Jak pomoct českému hospodářství — Návrhy na podporu ekonomiky — Protest odborů — Schůze vlády — Izraelská ofenziva v Rafáhu — Předvolání ruského velvyslance — Zájem o program Oprav dům po babičce — Huť Liberty plánuje úplně odstavit koksovnu — Varování před silnými bouřkami — Prezident Si Ťin-pching v Paříži — Zásady právního státu v Polsku — Aiko na Eurovision Song Contest — Kandidáti na post ministra pro vědu a výzkum — Incident z Konvoje svobody — Rok od korunovace Karla III. — Černý kašel v ČR — Požár rodinného domu ve Staré Boleslavi — Lístky na hokejové MS — Zaměstnanecké benefity — Nezaměstnanost — Brigády pro čtrnáctileté — Zproštění obžaloby učitelky Bednářové — Povodně v jižní Brazílii — Moderní výbava pro ukrajinské vojáky — Stávka novinářů v Itálii — Stavba dálnice D35 — Pilotní projekt mobilní pošty — Los v Krkonoších — Rekonstrukce starých nádraží — Ocenění pro biologa Juliuse Lukeše — Den památky šoa a hrdinství — Křest knihy Hany Sternlichtové v Tel Avivu — Zadržení českého faráře ve Vatikánu — Ocenění pro dobrovolníky Českého červeného kříže — Studentský majáles v Olomouci

                                      6. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      6. května

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      6. 5. 2024 na ČT24
                                      Stopáž50 minut

                                      5. května

                                      Posun důchodového věku — Reforma penzí — Dopady částí důchodové reformy na veřejné finance — Hamás se přihlásil k raketovému útoku na přehod Kerem Šalom — Demonstrace za návrat izraelských rukojmích — Vláda odvolala velvyslance v Rusku — České zastoupení v Rusku — Výpověď bez udání důvodu — Spor o výpověď bez udání důvodu — Požár ve Frýdku-Místku — Čínský prezident Si Ťin Pching na návštěvě Evropy — Čínské domácnosti se propadly do dluhů — Zemřela herečka Simona Postlerová — Souboj o jaderný tendr — Radnice v Hřensku má nové vedení — Madonna na pláži Copacabana — Pomoc pečujícím rodinám — Nehod na elektrokolech přibývá — Dopravní nehody s koly — Nová cyklostezka kolem Lipna — Zájem o trailovou cyklistiku roste — Protivládní demonstrace v Maďarsku — Uctění památky padlých v Pražském povstání — Vrcholí Slavnosti svobody v Plzni — Likvidace přemnožených nutrií, mývalů a ondater — Mladík srazil čtyři chodce — Pražský maraton ovládli Etiopané — Na sankčním seznamu vůči Rusku bude i Voice of Europe — Ruská propaganda v Lotyšsku — Helena Langšádlová oficiálně končí — Výstava Jaroslava Róny v Trafo Gallery

                                      5. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž50 minut

                                      5. května

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      5. 5. 2024 na ČT24

                                      Události na sociálních sítích

                                      Napište nám