iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
14. 11. 2009
13:40 na ČT1

1 2 3 4 5

18 hlasů
12082
zhlédnutí

Dobrá rada nad zlato

Šišák bajkalský — Káva — Černá rajčata — Pangasius — Jarmark rad — Otevírání na dálkové ovládání

25 min | další Magazíny »

upozorňovat

do playlistu

Přehrávač videa

Načítám přehrávač...

Dobrá rada nad zlato

  • 00:00:07 www.ceskatelevize.cz
  • 00:00:21 Hezký a příjemný sobotní den,
    milí televizní přátelé.
  • 00:00:26 Nevím, jestli k vám už dorazil
    Martin na bílém koni?
  • 00:00:31 Střed listopadu bývá nestabilní
    a může přinést i slunné dny.
  • 00:00:36 Tak je možné,
    že někdo sedí u krbu
  • 00:00:39 a někdo ještě shrabuje listí
    na zahradě.
  • 00:00:43 Pokud jste se rozhodli sledovat
    náš program,
  • 00:00:47 máme pro vás tyto zajímavosti.
  • 00:00:50 Posedíme u kávy,
    kterou připraví odbornice
  • 00:00:54 paní Petra Veselá.
  • 00:00:56 Pokud pěstujete rajčata,
  • 00:00:58 dnes je uvidíte
    v nejrůznějších barvách.
  • 00:01:02 Nevynecháme ani rady a zkušenosti
    našich diváků.
  • 00:01:06 S hokejistou Janem Havlem
    budeme vařit specialitu.
  • 00:01:11 Také se dozvíte,
    jak otevřít na dálku vrata
  • 00:01:15 pomocí mobilního telefonu.
  • 00:01:18 Samozřejmě nevynecháme
    naše soutěže
  • 00:01:21 ani jména výherců.
  • 00:01:23 A teď už do školičky květin,
  • 00:01:26 kde se dozvíme,
    co je to šišák bajkalský.
  • 00:01:37 Tahle kytička, nevím co to je,
    ale ta by byla hezká do vázy.
  • 00:01:42 -Já vám ji ustřihnu.
    -To by bylo krásné.
  • 00:01:50 To je krásná kytička
    a asi ji nebudete znát.
  • 00:01:54 Ona se u nás nikdy nepěstovala.
    Je to šišák bajkalský.
  • 00:01:58 Pochází to z Asie kolem Bajkalu.
  • 00:02:01 V těch oblastech
    se to používalo k léčení.
  • 00:02:04 -Já bych si to dala do vázy.
    -Ne do vázy.
  • 00:02:07 Ono se to používalo
    k léčení nervů.
  • 00:02:10 Používá se ale kořen.
    Má nejvíce těch látek.
  • 00:02:14 -To se musí až po sezóně.
    -Až to odkvete?
  • 00:02:18 Až to odkvete, zatáhne se to,
    pak to vyrýt.
  • 00:02:21 Kořen je takový dlouhý.
    Potom se asi používá jako čaj.
  • 00:02:25 Já o tom také ještě moc nevím.
    Je to úplně nová kytička.
  • 00:02:30 Ještě není u nás usazená.
    Stává se, že nám tady odchází.
  • 00:02:34 Ještě nevíme, co potřebuje.
    Teď na podzim je to nádherný.
  • 00:02:38 Kdybychom ten kořen zatím neměli,
    tak do vázičky by to bylo krásné.
  • 00:02:49 Vítám u nás ve studiu paní Veselou.
    Já jsem zjistila,
  • 00:02:53 že jste prošla mnoha kurzy
    o vaření kávy doma i v zahraničí.
  • 00:02:58 Získala jste nějaké ceny?
  • 00:03:01 V České republice jsem se umístila
    2x na 1. místě.
  • 00:03:04 Potom jsem Českou republiku
    reprezentovala
  • 00:03:08 na mistrovství světa v Kodani, potom
    také v Antverpách a v Bernu.
  • 00:03:13 Gratuluji.
  • 00:03:14 Já si dám s vámi kávu,
    ale nejprve mám na vás otázku.
  • 00:03:19 Jak kupovat kávu,
    aby byla dobrá?
  • 00:03:23 Jak ji vůbec rozpoznám?
    Podle vůně nebo podle čeho?
  • 00:03:27 Čerstvá káva nádherně voní
  • 00:03:29 a jakmile je starší,
    tak nevoní tolik.
  • 00:03:32 Také podle zrn.
  • 00:03:34 Když jsou to krásná zrníčka,
    když nejsou rozlámaná,
  • 00:03:38 tak se to podle toho také pozná.
  • 00:03:41 Jaké chyby děláme
    při přípravě kávy?
  • 00:03:44 Těch chyb může být spousta.
  • 00:03:47 Úplně nejdůležitější u kávy
    je mletí.
  • 00:03:49 To, jak se káva namele.
    To málokdo ví.
  • 00:03:52 Záleží na tom, jestli si doma
    připravujete espreso,
  • 00:03:56 že máte doma takovýto kávovar,
    nebo když máte moka konvičky,
  • 00:04:00 které se dávají na sporák,
    nebo frenč presink,
  • 00:04:03 kde se káva stlačuje.
  • 00:04:05 Na každou tu kávu potřebujete
    mít jinak namleté to zrno.
  • 00:04:09 Ještě kdybyste mi ukázala
    správný postup při přípravě kávy.
  • 00:04:14 Já vám ukážu
    při přípravě espresa.
  • 00:04:16 Teď tam máte tu dávku předtím,
    to je důležité tam nechávat,
  • 00:04:22 protože ta páka krásně voní kávou.
  • 00:04:25 Když ji máte prázdnou, tak
    na začátku je cítit kovová chuť.
  • 00:04:30 Já mám doma takový menší stroj
    a to já hned vydloubu.
  • 00:04:35 To tam klidně můžete nechat.
  • 00:04:38 Teprve před přípravou další kávy
    to vydloubnout?
  • 00:04:43 -Jo.
    -Ono to ztvrdne.
  • 00:04:44 Nesmíte to tam nechat den.
  • 00:04:47 Když to tam necháte pár hodin,
    tak je to v pohodě.
  • 00:04:50 Tak jenom pár hodin.
    To jsem nevěděla.
  • 00:04:53 Tak jdeme dál.
  • 00:04:55 Doporučuji vyčistit spíš ubrouskem,
    než to proplachovat vodou.
  • 00:05:01 Když to uděláte vodou,
    tak vám to v páce zůstane
  • 00:05:06 a jde to do espresa.
    Já si namelu úplně čerstvé kafe.
  • 00:05:11 U espresa je důležitá dávka,
    kolik se dá kafe.
  • 00:05:15 Správně na jedno kafe je to 7 g.
  • 00:05:19 7 gramů je tohle plné?
  • 00:05:21 Na dvě kávy.
    Důležité je takhle to sklepat.
  • 00:05:25 Ke každému kávovaru máte tempr,
    presovač.
  • 00:05:28 -To jsem nevěděla, na co to je.
    -To je na sklepávání kávy.
  • 00:05:32 Pak je dobré takhle to opřít
    a upresovat.
  • 00:05:36 Aby to bylo rovné.
  • 00:05:38 Já jsem říkala,
    že se to tam presovat nesmí,
  • 00:05:42 -že se to upresuje samo.
    -Právě že před tím.
  • 00:05:47 Důležité je to takhle očistit
    kvůli tomu těsnění.
  • 00:05:52 To je na každý přístroj?
    Ne jen na takhle velký?
  • 00:05:56 U každého espresa.
    Nasadíme, pustíme a dáme šálky.
  • 00:06:06 To bude silná káva.
    Takhle silnou si už já nedělám.
  • 00:06:11 Správné espreso je to maličké.
  • 00:06:14 To se pak může ředit horkou vodou
    nebo mlékem, smetanou.
  • 00:06:20 Než uděláme tuto kávu,
  • 00:06:23 tak bych se ráda zeptala
    na cappuccino.
  • 00:06:26 Jak se dělá správné cappuccino?
  • 00:06:32 Správné cappuccino by se mělo
    připravovat z espresa.
  • 00:06:36 Vlastně jak jsme si ho
    teď připravily.
  • 00:06:39 Z toho maličkého.
    Do toho se ušlehá mléčná pěna.
  • 00:06:43 Mléko musí být plnotučné.
    Je lepší, když je plnotučné.
  • 00:06:47 Ty tuky jsou tam hodně důležité.
  • 00:06:50 U toho šlehání je důležité,
    kolik dáme mléka do konvičky.
  • 00:06:54 U každé konvičky by se mléko
    mělo nalít do poloviny,
  • 00:06:58 aby se správně ušlehalo.
  • 00:07:00 Když se dá méně,
    tak se to neušlehá tak dobře.
  • 00:07:03 A když se dá víc,
    tak se zase vylije.
  • 00:07:06 Pročistíme trysku.
    Ona se tam hodně usazuje voda.
  • 00:07:10 Důležité je, abychom tam pouštěli
    horkou páru,
  • 00:07:15 a tím se tvoří bublinky.
    Důležité je hlídat teplotu.
  • 00:07:20 Když si na to sáhnete,
    tak už to trošku pálí,
  • 00:07:24 už je to trošku nepříjemné.
    To je teplota asi 70 stupňů.
  • 00:07:29 To je ideální teplota
    na cappuccino.
  • 00:07:32 Teď to přelijeme
    do většího hrnečku.
  • 00:07:37 Pěna musí být zpracovaná.
    Když ji necháte stát,
  • 00:07:42 tak nahoře zůstane pěna
    a dole mléko.
  • 00:07:46 Vy potřebujete oboje
    do toho cappuccina.
  • 00:07:49 Promícháme, a takhle to nalijeme.
  • 00:07:59 Tak to je pravé cappuccino.
  • 00:08:04 Pak si to člověk osladí,
    nebo jak má chuť.
  • 00:08:07 -Já vám moc děkuji.
    -Taky děkuji.
  • 00:08:12 Pan Vorlíček vypěstoval
    pestrou směsici barev rajčat,
  • 00:08:16 včetně chuťových odstínů.
    Pojďte se podívat.
  • 00:08:27 Myslíte, že je to zralé?
    Je to zralé.
  • 00:08:33 Ale vy máte tyhlety...
    Co to jsou, blumy?
  • 00:08:37 -Ne, to jsou taky rajčata.
    -To jsou nějaká zkažená.
  • 00:08:44 -Ne.
    -Ale tyhle jsou zkažená.
  • 00:08:47 Ne, to jsou černé odrůdy rajčat.
  • 00:08:51 Kdyby byly víc zralé,
    tak jsou úplně dočerna.
  • 00:08:54 -A mohu to ochutnat?
    -Můžete, určitě.
  • 00:08:58 Tak mi dejte jen půlku.
    Co když mi to nebude chutnat.
  • 00:09:05 To je normální rajče
    a velice dobré.
  • 00:09:10 Tohle je sladká odrůda.
  • 00:09:12 -A tohle?
    -To jsou zelené odrůdy rajčat.
  • 00:09:19 -Možná budou kyselejší, ne?
    -Nejsou.
  • 00:09:26 Ty jsou strašně dobré.
  • 00:09:29 Když už to krájíme,
    tak ukážeme divákům to bílé.
  • 00:09:34 Bílou odrůdu.
  • 00:09:42 Mně chutná víc to černé
    a zelené.
  • 00:09:49 Ono to záleží na odrůdě.
  • 00:09:52 Samozřejmě, že každá odrůda
    má jinou chuť.
  • 00:09:55 Představte si, že si uděláte
    rajčatový salát,
  • 00:09:59 namícháte červené, černé, zelené,
    bílé rajče
  • 00:10:03 a máte krásně barevný salát
    a přitom jenom z rajčat.
  • 00:10:09 Teď vás pozvu do selského dvora,
    kde nám uvaří hokejista Jan Havel.
  • 00:10:24 Dnes tu máme neobvyklého kuchaře.
  • 00:10:27 Kdybyste ho viděli s bruslemi
    a pukem, tak by to bylo normální.
  • 00:10:34 Ale vidět v kuchyni Jana Havla,
    to se jen tak nestává.
  • 00:10:41 Recepty najdete na internetových
    stránkách České televize
  • 00:10:45 ww.ceskatelevize.cz
  • 00:10:47 -Nazdar!
    -Nazdar, Jiřinko!
  • 00:10:49 Já jsem se tě chtěla taky zeptat,
    já ti celý život říkám Gusto.
  • 00:10:54 Vím, že se jmenuješ Jan.
    Nevím, jak k té přezdívce došlo.
  • 00:10:58 K přezdívce došlo na vojně.
  • 00:11:00 Byl jsem na tréninku a byl jsem
    rychlý a dal jsem 3 góly po sobě
  • 00:11:05 a tak začali říkat,
    že Gusta Havel jezdí na motorce,
  • 00:11:08 tak mi začali říkat Gusta.
    Začal to říkat trenér Haukvic.
  • 00:11:13 Potom mi to zůstalo
    a říkali mi tak čím dál víc
  • 00:11:16 a dnes už mě nikdo jinak neřekne
    než Gusto.
  • 00:11:20 Já jsem po několika letech
    byla překvapená,
  • 00:11:23 že se jmenuješ Honza.
    Já ti budu říkat Gusto.
  • 00:11:26 -Co nám uvaříš, Gusto?
    -Já bych uvařil pangasiuse.
  • 00:11:34 -Dělá se to rychle.
    -Je to neobvyklá ryba.
  • 00:11:38 -To jsme neznali.
    -Je to ryba bez kosti.
  • 00:11:41 A je všude k sehnání.
    Dáme se do toho.
  • 00:11:47 Ukážeme, jak mohou diváci
    také tuto rybu udělat.
  • 00:11:54 Uvaříme brambory ve slupce,
    oloupeme a potřebujeme:
  • 00:12:22 Prosím, předávám ti žezlo.
  • 00:12:24 -Takže vezmu brambory.
    -Já se budu dívat.
  • 00:12:28 -To jsem ještě nedělala.
    -Brambory nakrájíme na plátky.
  • 00:12:35 Vezmeme si mísu
    a vymažeme ji máslem.
  • 00:12:40 Vezmeme plátky brambor
    a pokládáme je na dno.
  • 00:12:47 -Můžeš, Jiřinko, se mnou.
    -Už jsem se připojila.
  • 00:12:51 Trochu osolíme.
  • 00:12:57 -Brambory musí být trochu slané.
    -Neslané brambor moc nechutnají.
  • 00:13:03 Trošku dáme pepře.
    Papriku zatím necháme.
  • 00:13:10 -Papričku ne!
    -Teď tam dáme pangasiuse.
  • 00:13:13 -To si rozmícháme?
    -Zatím nic nemícháme.
  • 00:13:17 Můžeme ho dát takhle celého
    a můžeme dát jednu vrstvu.
  • 00:13:25 -Já bych dala dvě.
    -Dáme dvě vrstvy.
  • 00:13:29 -Můžeme dát, když jde o rybu.
    -To je dietní.
  • 00:13:34 Teď opět posolíme a opepříme.
  • 00:13:37 Ryba sama o sobě je slaná,
    takže jen trošku.
  • 00:13:46 Dáme trochu pepře.
    A teď máme trochu papriky.
  • 00:13:55 Nedává se jí tam moc,
    ale ta tomu dává ten šmrnc.
  • 00:13:59 A opět položíme brambory.
  • 00:14:08 To stačí.
  • 00:14:10 A teď se tohleto vezme
    a dáme to na 10 minut do trouby.
  • 00:14:16 -A ještě to musíme osolit.
    -Jo, ještě to osolíme a opepříme.
  • 00:14:28 Teď když to máme takhle připravené,
    tak to dáme do trouby.
  • 00:14:37 Tady to máš zapečené.
    Přesně 10 minut.
  • 00:14:43 Teď vezmeme 2 vejce.
  • 00:14:50 Vyklepneme 2 vejce.
  • 00:14:59 Musíme dávat pozor,
    aby tam nebyla skořápka.
  • 00:15:04 Vejce rozšleháme.
  • 00:15:16 To je jako
    když to děláš s hokejkou.
  • 00:15:20 -U tohohle nemusíš tolik přemýšlet.
    -Kolik jsi odehrál zápasů?
  • 00:15:25 Já to nechci počítat.
    Hodně jsem odehrál zápasů,
  • 00:15:29 ale dal jsem hlavně hodně branek.
    Já byl hlavně střelec.
  • 00:15:33 -Kolik?
    -282 za Spartu
  • 00:15:35 -a 47 za národní mužstvo.
    -To je nádherné.
  • 00:15:40 Teď když máme rozmíchaná vejce,
    tak to máme připravené.
  • 00:15:44 -Teď si to opět malinko posolíme.
    -Ta vejce ne?
  • 00:15:49 Ne. Já dám trochu pepře.
  • 00:16:02 Teď ta rozmíchaná vejce vezmeme
    a polijeme to.
  • 00:16:06 Pozorně, aby to bylo všude.
  • 00:16:15 Teď vezmeme sýr,
    který jsme si nastrouhali,
  • 00:16:19 a bohatě posypeme.
    Aby to bylo všude.
  • 00:16:26 Dáme tam všechen,
    ať to má grády.
  • 00:16:30 A znova to dáme na 10 až 12 minut
    do trouby.
  • 00:16:53 Recepty najdete na internetových
    stránkách České televize
  • 00:16:57 ww.ceskatelevize.cz
  • 00:17:00 Dvě praktické rady nám poslala
    ve svém dopisu
  • 00:17:04 paní Františka Pivcová
    z Karlštejna.
  • 00:17:08 Píše, že ze starých punčocháčů,
    co už jsou na vyhození,
  • 00:17:13 stříhá napříč proužky,
  • 00:17:15 ze kterých vytvoří provaz.
    Ten smotá do klubíčka
  • 00:17:20 a pak jej používá
    na přivazování rajčat ke kolíku
  • 00:17:25 nebo i pokojových rostlin.
    Je to pružné i barevně vhodné.
  • 00:17:33 A druhá rada.
  • 00:17:36 Píše: "Mám doma skleněné pokličky
    na nerezové nádobí
  • 00:17:41 Držátka na poklicích časem odpadla
    a v poklicích zůstala díra.
  • 00:17:46 To se mi taky stalo.
  • 00:17:48 Dál píše: "Měla jsem nápad,
    který manžel hned uskutečnil.
  • 00:17:53 Stačil korkový špunt,
    nejlépe od sektu,
  • 00:17:56 protože je profilovaný.
    Stačí jej seříznout,
  • 00:18:00 pak potřebujeme šroub, podložku
    a matičku.
  • 00:18:04 Do zátky vyvrtáme díru pro šroub.
    Držátko je pevné a nepálí."
  • 00:18:12 Díky paní Pivcová za dobré rady.
    Posíláme vám malou pozornost.
  • 00:18:18 Teď přidám malou radu,
  • 00:18:20 kterou jsme získali při natáčení
    našeho pořadu.
  • 00:18:24 Víte, jak se zbavit obtížného hmyzu
    a žoužele,
  • 00:18:27 co nám znehodnocuje úrodu?
  • 00:18:33 V záhonech mezi rajčaty
    jsem si všimla, pane Vorlíčku,
  • 00:18:38 že máte afrikány, různé druhy.
    Ale proč?
  • 00:18:41 Ono to vypadá pěkně,
    ale má to nějaký účel?
  • 00:18:46 Má to účel.
    Odpuzuje to škůdce.
  • 00:18:49 -Mšice a další škůdce.
    -Tak to se může dát.
  • 00:18:53 Vysázet mezi rajčata,
  • 00:18:55 udělat biologickou ochranu
    proti škůdcům.
  • 00:18:59 Zároveň to působí dekorativně.
  • 00:19:03 V podzimním období,
    když už máte holé stonky,
  • 00:19:07 -tak porost rajčat vypadá lépe.
    -To je ale dobrá rada.
  • 00:19:18 Před časem jsme uvedli reportáž
    o dálkovém ovládání.
  • 00:19:22 Dnes nám pan Maruna ukáže, jak
    otvírat vrata mobilním telefonem.
  • 00:19:35 Teď vám ukážu,
    jak si na dálku otevřu garáž.
  • 00:19:38 -To já znám.
    -To znáte?
  • 00:19:40 Já mám dálkové ovládání.
  • 00:19:43 Určitě to nemáte
    v mobilním telefonu.
  • 00:19:46 Já jsem svým mobilním telefonem
    zadal telefonní číslo na tu garáž
  • 00:19:51 a on ji sám otvírá.
    A to zadarmo.
  • 00:19:54 To opravdu neznám.
    A to je na stejném principu?
  • 00:20:01 To je na principu zařízení,
    které si ukážeme,
  • 00:20:04 jak se dostaneme dovnitř do garáže.
  • 00:20:08 Na které pouze zatelefonujete,
    to zařízení automaticky zavěsí.
  • 00:20:13 To znamená, že nic neplatíte.
  • 00:20:17 Výhodou je jednoduchá instalace,
    kterou si dělal uživatel sám.
  • 00:20:24 Někdy se dává do rozvaděčů.
    Tady si to ty lidi dělali sami.
  • 00:20:29 Klidně takhle do zásuvky.
    Přidělají si na zeď toto.
  • 00:20:33 Tady jsou 2 drátky,
    k nim se připojil motor garáže.
  • 00:20:40 Na ty druhé 2 drátky
    se dá připojit třeba zvonek.
  • 00:20:44 Jakou to má výhodu oproti tomu
    dálkovému ovládání?
  • 00:20:48 Jestli si už někdo kupoval
    nějakou garáž,
  • 00:20:52 tak tohle vždy stojí peníze.
  • 00:20:56 Když koupíte dálkový ovladač
    s radiovým přijímačem,
  • 00:21:01 můžete ten radiový ovladač ztratit
    a to stojí další peníze.
  • 00:21:08 Když ztratíte radiový ovladač
    musíte platit.
  • 00:21:13 Když ztratíte mobil,
    stejně si musíte koupit nový.
  • 00:21:17 Celé toto zabezpečení
    toho zařízení
  • 00:21:20 funguje na bázi vašeho
    telefonního čísla.
  • 00:21:23 Nikdo jiný vám nemůže
    otevřít vrata
  • 00:21:26 jen s tím vaším mobilním telefonem.
  • 00:21:29 To se nedá říct to číslo
    někomu z rodiny,
  • 00:21:32 aby si mohl otevřít garáž?
  • 00:21:34 Pokud chcete, aby si třeba dcera
    otevřela garáž,
  • 00:21:38 tak stačí esemeskou poslat na toto
    zařízení čísla,
  • 00:21:42 která mohou otevírat garáž.
  • 00:21:44 Třeba když pojedete na týden
    na dovolenou,
  • 00:21:48 můžete požádat souseda,
    aby vám krmil pejska.
  • 00:21:52 Přidáte ho do toho seznamu
    a po dovolené ho zase vymažete.
  • 00:21:56 -To budu mít toho pejska v garáži?
    -Ne.
  • 00:22:00 -Můžete ho mít třeba na zahradě.
    -Jo, to na všechny ty...
  • 00:22:04 Samozřejmě, to není jen na garáž.
  • 00:22:07 Dá se to použít na otvírání brán,
    dveří a tak dále.
  • 00:22:12 To je dobré.
  • 00:22:13 Musíte ale důvěřovat
    tomu dotyčnému.
  • 00:22:17 Tady na ty dva se dá připojit takové
    obyčejné čidlo,
  • 00:22:22 které koupíte v marketu
    za nějakých 600 korun
  • 00:22:26 a můžete si z toho udělat
    malý alarm.
  • 00:22:30 To je také dobré.
  • 00:22:32 Když já dám někomu cizímu to číslo,
    můžu to potom změnit nebo vymazat?
  • 00:22:41 Samozřejmě. Pokud se rozhodnete,
    že ten dotyčný už nesmí,
  • 00:22:46 tak ho vymažete.
  • 00:22:48 -Třeba to nebyl zrovna ten pravý.
    -Přesně tak.
  • 00:22:54 Tak já to zkusím.
  • 00:22:56 Nápady najdete na internetových
    stránkách České televize
  • 00:23:00 ww.ceskatelevize.cz
  • 00:23:02 Protože se blížíme k závěru,
    je tady prostor pro soutěže.
  • 00:23:06 Termín centrální soutěže:
  • 00:23:12 Už se přibližuje a je nejvyšší čas
    k odeslání příspěvků.
  • 00:23:18 Za 3 neděle je uzávěrka.
    Potom zasedne porota a určí vítěze.
  • 00:23:24 Neváhejte, čekají vás krásné ceny.
  • 00:23:27 Na kvízovou soutěž přišlo
    opět mnoho odpovědí.
  • 00:23:34 Měli jste určit, které jiřinky
    lze použít jako suché květiny.
  • 00:23:41 Ze tří možností byla správná
    odpověď pod písmenem A.
  • 00:23:47 Odrůda zvaná pomponky.
  • 00:23:51 Ze správných odpovědí
    byli vylosováni:
  • 00:23:58 Jaký úkol vás čeká dnes?
  • 00:24:00 Poznali jsme málo známou rostlinu,
    šišák bajkalský.
  • 00:24:05 Tato rostlina má prý léčivé účinky
    na nervy.
  • 00:24:12 Domníváte se,
    že největší účinnost je:
  • 00:24:24 Vaše odpovědi čekáme do pátku:
  • 00:24:29 Na adresu:
  • 00:24:42 Internetová adresa:
  • 00:24:50 Vítězové získají knižní ceny
  • 00:24:53 a také roční předplatné
    časopisu Receptář,
  • 00:24:57 který je náš sponzor
    a tyto ceny věnuje.
  • 00:25:03 To je pro dnešek všechno.
  • 00:25:06 Za 2 týdne se s vámi těší
    na shledanou vaše Jiřina.
  • 00:25:10 Titulky: Méhešová Iva,
    Česká televize, 2009

Související