iVysílání

internetový magazín
Premiéra:
29. 4. 2010
19:25 na ČT2

1 2 3 4 5

84 hlasů
2842
zhlédnutí

POKR

Veletrh iKariéra — Sedací pytle — Operační program Praha Adaptabilita — Tradiční koláče

26 min | další Magazíny »

upozorňovat

do playlistu

Přehrávač videa

Načítám přehrávač...

přehrát vše

  • Veletrh iKariéra

    1:30 do playlistu

    Veletrh iKariéra
    Pod zkratkou IAESTE se skrývá mezinárodní studentská nezisková organizace, jejíž hlavním posláním je zprostředkovávat zahraniční praxe a stáže. Ne každý už ví, že tahle parta studentů ve svém volném čase připravuje každoročně mezi prosincem a dubnem na šesti vysokých školách v České republice veletrh pracovních příležitostí pod názvem Veletrh iKariéra. Každý rok tuto akci připravuje jiný tým, který rady a zkušenosti čerpá a následně i předává pomocí dopodrobna zpracovaného manuálu – „veletržní kuchařky“.

  • Rozhovor- 1. část

    5:38 do playlistu

    Rozhovor- 1. část
    S Markem Hlávkou, majitelem cestovní kanceláře pro plyšáky a s Tomio Okamurou, jedním ze spoluinvestorů o velmi netradičním oboru podnikání.

  • Sedací pytle

    9:08 do playlistu

    Sedací pytle
    Mladý majitel firmy na výrobu sedacích pytlů Jan Zajíc. Jen cesta k tomuto byznysu je dost zajímavá a svědčí o jeho manažerských schopnostech a dobrých nápadech. Když nevyšel jeden plán, našel náhradní. Jeho cíl je získat prestižní značku „česká kvalita“.

  • Rozhovor- 2. část
  • Operační program Praha Adaptabilita

    15:57 do playlistu

    Operační program Praha Adaptabilita
    Operační program Praha adaptabilita se soustředí především na „lidské zdroje, to znamená na „modernizaci počátečního vzdělávání, rozvoj a realizaci dalšího vzdělávání a začleňování znevýhodněných osob na trh práce“. Naše reportáž představí projekt Výcvikového centra restauračního řetězce, který slouží ke sebevzdělávání kuchařů, číšníků, manažérů a someliérů řetězce. Tento projekt dostal stoprocentní dotaci, kterou vkládá především do lektorů /i zahraničních/, nákupu surovin a vybavení kuchyně, kde se provádějí praktická cvičení. Cílem je zvýšení kvalifikace personálu, zlepšení kvality nabídky podávaných jídel, nápojů i obsluhy.

  • Daňový kalendář
  • Tradiční koláče

    21:03 do playlistu

    Tradiční koláče
    Paní Helena Konopíková vstává šest dnů v týdnu v půl třetí ráno a pouští se do celodenního maratonu pečení koláčů. Naučila se to sama na mateřské a recept má od tchýně, která jí zkraje pomáhala. K tomu, aby začala podnikat, ji navedla známá, které její koláče moc chutnaly. Ale začátek nebyl jednoduchý. V Čechách o její koláče nebyl zájem. Živnostnice si tedy postavila na hraničním přechodu stůl a začala nabízet své zboží. Zájem cizinců byl mimořádný. Až na konci devadesátých let koupila koláč první sousedka. Úspěch rostl pomalu, ale jistě. Dobrota od Konopíků dokonce reprezentovala kraj v Bruselu a v Paříži. Dnešní firma je rodinná, pracuje v ní i manžel a obě děti. Začínali doma v kuchyni, ale její kapacita brzy nestačila. Uzpůsobili spodek domu podnikání, zřídili si tam pekárnu a z kotelny malou prodejnu. Paní Konopíková se už 3x stala živnostnicí roku kraje.

Přehrát vše

Související