Místo, kde jsou filmy doma

Události ze světa filmu, úspěchy a ocenění

Další ocenění pro film Můj pes Killer

6. 7. 2013

Česko-slovenské drama scenáristky a režisérky Miry Fornay Můj pes Killer zvítězilo v konkurenci patnácti filmů z Evropy, Jižní a Severní Ameriky, Afghánistánu a Číny v sekci CineVision Award - soutěži prvních a druhých filmů režisérů na 31. ročníku prestižního festivalu FILMFEST MÜNCHEN (28. 6. – 6. 7.). O vítězství se snímek Miry Fornay dělí s filmem Halley režiséra Sebastiana Hoffmana.

V porotě mnichovského festivalu zasedli v sekci CineVision Award známý herec a režisér Jean-Marc Barr, španělský producent Luis Miñarro a legenda řecké herecké scény Aggeliki Papoulia.

Autorské drama absolventky pražské FAMU Můj pes Killer, příběh mladého skinheada, má na svém kontě mimo jiné  i vysoce ceněného Tigra z renomovaného festivalu v Rotterdamu a nedávno k jeho oceněním přibyla i Cena Film Europe z 21. ročníku ArtFilm Festu v Trenčianských Teplicích  (21. 6. – 26. 6.), udělovaná za mimořádný čin mladému slovenskému filmovému tvůrci, který získal uznání v zahraničí. 

Další zprávy:

  • Český „Strach“ má naději na Oscara

    13. 9. 2013

    Jednadvacetiminutový snímek „Strach“ (Little Secret) scenáristy a režiséra Martina Krejčího zvítězil v jedné z hlavních kategorií na prestižním festivalu LA Shorts Fest 2013. Automaticky se tak řadí do širšího seznamu kandidátů, kteří budou nominovaní na Oscara.

  • Mezinárodní ocenění Jiřiny Bohdalové za film Vrásky z lásky

    13. 8. 2013

    Na 60. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v chorvatské Pule získala Jiřina Bohdalová cenu Golden Arena za nejlepší herecký výkon v koprodukčním filmu ČT Vrásky z lásky. Cenu osobně převzal režisér filmu Jiří Strach.

  • Můj pes Killer ve výběru na Evropské filmové ceny 2013

    31. 7. 2013

    Drama scenáristky a režisérky Miry Fornay Můj pes Killer bylo vybráno mezi dvacítku filmů z evropské produkce, ucházejících se o ocenění 26. ročníku Evropských filmových cen 2013. Nominace navrhují členové Evropské filmové akademie, zástupci filmových festivalů a institucí, filmoví profesionálové a kritici.

  • Koprodukční snímky ČT uspěly na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech

    8. 7. 2013

    Uplynulý 48. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech byl pro Českou televizi ve znamení úspěchu. Rok po té, kdy ČT oznámila vytvoření Filmového centra, se do soutěžní sekce festivalu dostal historicky nejvyšší počet koprodukčních snímků ČT – pět z nich si ocenění z letošního ročníku odvezlo. Návštěvníci festivalu navíc měli možnost s tvůrci filmů diskutovat na besedách, které pro ně byly připraveny v Domě České televize na Divadelním náměstí. Za dobu trvání festivalu ho navštívilo více než deset tisíc lidí.

  • Další ocenění pro film Můj pes Killer

    6. 7. 2013

    Česko-slovenské drama scenáristky a režisérky Miry Fornay Můj pes Killer zvítězilo v konkurenci patnácti filmů z Evropy, Jižní a Severní Ameriky, Afghánistánu a Číny v sekci CineVision Award - soutěži prvních a druhých filmů režisérů na 31. ročníku prestižního festivalu FILMFEST MÜNCHEN (28. 6. – 6. 7.). O vítězství se snímek Miry Fornay dělí s filmem Halley režiséra Sebastiana Hoffmana.

  • Petr Dvořák dnes podepsal memorandum o spolupráci mezi Českou televizí a Asociací českých kameramanů

    1. 7. 2013

    Generální ředitel České televize Petr Dvořák a prezident Asociace českých kameramanů Marek Jícha dnes podepsali memorandum o spolupráci obou institucí. Dokument nastavuje podmínky vzájemné spolupráce při vzniku kvalitní původní dramatické, dokumentární a animované televizní tvorby. Slavnostní podpis memoranda se uskutečnil v Domě České televize v rámci 48. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

  • Roční působení Filmového centra České televize přineslo novou formu spolupráce s producenty

    20. 6. 2013

    Nadcházející 48. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech je příležitostí k bilanci ročního působení Filmového centra České televize. Právě zde před rokem Filmové centrum vznikalo a v letošním ročníku soutěže se letos objeví i první snímky vzešlé z jeho aktivit. V průběhu ročního fungování se Filmovému centru České televize podařilo nastavit jasný a průhledný systém spolupráce s nezávislými producenty a podpořit vznik nových koprodukčních filmů. Další prioritou Filmového centra je podpora studentské tvorby.

  • Úspěch filmů ČT na Novoměstském hrnci smíchu

    14. 6. 2013

    Na jubilejním 35. ročníku Festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu 2013, který proběhl od 8. do 15. června 2013 v Novém Městě nad Metují, výrazně uspěly TV snímky a koprodukční filmy České televize.

  • Účast na Zlín film festivalu zasvětí Česká televize Déčku. Do soutěže posílá Klukovinu, Kováře z podlesí a nové večerníčky

    21. 5. 2013

    Svoji účast na 53. ročníku Zlín film festivalu zasvětí Česká televize připravovanému dětskému kanálu ČT :D. Na semináři festivalového Industry programu jej představí generální ředitel České televize Petr Dvořák, výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha a tým dětského kanálu České televize. Seminář proběhne za účasti zástupců akademické sféry a RRTV. Nový dětský kanál připomene také celodenní akce Den České televize pro děti na zlínském náměstí Míru. Do vlastní soutěže vysílá Česká televize celkem šest hraných a animovaných filmů. Česká televize je tradičním hlavním mediálním partnerem Zlín film festivalu.

  • Velký úspěch filmů ČT na Finále Plzeň

    29. 4. 2013

    Na 26. festivalu českých filmů Finále 2013, který se uskutečnil od 21. do 27. dubna 2013 v Plzni, bodovaly snímky České televize.

 [ 201 - 210 ]  [ 211 - 220 ]  [ 221 - 230 ]  [ 231 - 240 ]  [ 241 - 250 ]