Kde jsem:

Novinky

Tiskové zprávy — Déčko pro rodiče — Česká televize

14. 8. 2014

Tisíce dětí v České republice objevují památky a bojují proti černobílému Večerníčku

Na zajímavá místa, historické či kulturní památky nebo jen tak do přírody se po celé léto vydávají tisíce dětí s jasným cílem, chtějí zachránit duhu. V rámci hry, kterou pro ně spolu s organizací Junák připravila Česká televize, totiž hledají po celé České republice, barevné symboly, pomocí nichž se snaží zastavit odbarvování dětské stanice Déčko. Zapojilo se jich už přes pětatřicet tisíc.

Kanál Déčko se od začátku prázdnin postupně odbarvuje, a to vinou zlého Černobíla, který krade barvy duhy. Děti se tak v průběhu prázdnin vydávají na různá zajímavá místa České republiky, kde hledají barevné symboly, díky kterým mohou barvy zachránit. „Česká televize se snaží v dětech posílit zájem o historii, kulturu i tuzemské přírodní krásy. Nabízíme rodinám chytrou zábavu na léto a inspirujeme k netelevizním aktivitám. Celkový počet registrovaných zachránců, kteří se do hry zapojili, překročil už neuvěřitelných třicet pět tisíc. Což ukazuje, že se náš cíl daří naplňovat,“ prozrazuje vedoucí redaktorka dětského webu ČT :D Štěpánka Sunková. A dodává: „Počet úspěšných soutěžících, kterým se povedlo sesbírat všechny potřebné barevné symboly, včetně vstupního, přesáhl již čtyři tisíce. Od dětí nám navíc přišlo přes šest tisíc e-mailů, ve kterých vyjadřují svou snahu zachránit duhu a porazit zlomyslného Černobíla.

„Skauti a skautky jsou rádi, že se do záchrany duhy na Déčku zapojuje tolik dětí a rodičů. Ve schránkách nachází nejen velké množství vzkazů od dětí pro zloducha Černobíla, ale také poděkování rodičů za výběr hezkého místa, příležitost k výletu a možnost poznávání nových lokalit v jejich kraji. Na dobrodružné zážitky není nikdy pozdě, a tak doufáme, že se do konce prázdnin do hry zapojí ještě další kluci a holky,“ říká tisková mluvčí Junáka Jitka Taussiková.

Děti hledají symboly na více než sto čtyřiceti místech po celé České republice. Po jejich vložení do virtuálního mrazicího boxu na stránkách www.zachranteduhu.cz, kam Černobíl barvy ukryl, se v boxu automaticky zvýší teplota. Podaří-li se dosáhnout bodu varu, dojde k explozi a barvy Déčka se podaří zachránit. Soutěž tak bude spolu se závěrem prázdnin úspěšně ukončena.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

Skauti zachraňují duhu (505 kB)

Duhová schránka (383 kB)

Další zprávy

12. 5. 2017Animák, který sbírá ceny po celém světě. Od Bulharska po Texas posbíral První sníh už 12 trofejí.
14. 3. 2017Český Honza, slepičí rodina i malý Ježíšek. Česká televize připravuje tři nové Večerníčky.
10. 3. 2016Marketing, reklama i trolling. Déčko otevře nová témata.
4. 1. 2016Studio Kamarád slaví pětatřicet let své existence. Jů a Hele oslovují i dnešní děti.
10. 12. 2015Chantal Poullain učí s Bílou paní děti francouzsky
1. 9. 2015Déčko chce děti hlavně vzdělávat. Přesto je druhé nejoblíbenější v Evropě.
10. 8. 2015Na výstavu věnovanou Večerníčkům se bude jezdit vlakem za polovic
29. 7. 2015Déčko posiluje formát vzdělávacích pořadů. Malé diváky zavede do přírody, světa počítačových her či muzea.
27. 7. 2015Janákova Rybička se v Itálii stala nejlepším krátkým filmem pro děti
1. 7. 2015Děti budou o prázdninách studovat na institutu věd. Projekt už ocenili i v Německu.

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (11)