Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

1. 2. 2005

Nominace na Největšího Čecha ukončeny - co bude dál?

O půlnoci 31. ledna se definitivně uzavřela možnost nominovat kandidáty na Největšího Čecha. Co bude dál? V následujících dnech proběhne sčítání a třídění hlasů, které přišly prostřednictvím internetu, SMS či hlasovacích kuponů. První výsledky očekáváme 8. února, podrobnější informace budou k dispozici 15. února.

Stovku osobností, které dostaly nejvíce hlasů, představí ČT ve velkém zábavném pořadu začátkem května.

Na konci vysílání TOP 100 osobností začíná pro diváky druhá, finálová verze hlasování. Hlasy, které získaly osobnosti v nominační fázi se anulují a začíná hlasování nové, již pouze mezi prvními deseti osobnostmi. Diváci mohou hlasovat v průběhu 5 týdnů, kdy ČT odvysílá každý týden dva velké dokumenty o těchto osobnostech. Hlasování vyvrcholí ve velkém finále 11. června. Moderátorem obou večerů věnovaných Největšímu Čechovi je Marek Eben.

Pro diváky, které zajímá, jaké osobnosti se v první stovce neumístily, má Česká televize připraveno malé překvapení. Přibližně od poloviny února až do 5. května bude postupně odhalovat jejich jména. Středoškoláci mohou využít mezidobí pro uspořádání vlastních voleb Největšího Čecha a od 7. února začíná také soutěž pro děti od 6 do 15 let - Namaluj si svého Čecha. Podrobné informace jsou k dispozici na www.nejvetsicech.cz, kde na návštěvníky stránek čeká také řada interaktivních her o ceny a dalších překvapení.

Martin Krafl
Tiskový mluvčí ČT