Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

22. 7. 2016

272 minut studentských filmů už zítra na ČT2

Dvacet sedm filmů z jedenácti škol a pestrá škála žánrů, to vše čeká ve čtyřech hodinách diváky České televize a současně i návštěvníky festivalu Letní filmová škola v Uherském Hradišti v sobotu 23. července.

Už počtvrté odvysílá Česká televize Maraton studentských filmů, který bude pro diváky u televizorů doplněný o živé vstupy, které přiblíží nejen studentské filmy, ale i vztah České televize k nim, a také dění na jednom z nejvýznamnějších filmových festivalů u nás. Pořad začíná zítra ve 21:55 na ČT2.

V nabídce nechybějí snímky z renomovaných filmových vysokých škol – FAMU, FAMO a UTB Zlín, ale představí se i ty, které dosud nejsou s filmovou tvorbou primárně spojovány, například FDULS Plzeň a KDFS UP Olomouc. Samozřejmě nebude chybět tvorba studentů vyšších a středních škol. Novinkou je snímek českého režiséra studujícího na vysoké filmové škole v Lodži. Žánrově si přijdou na své všichni, pořad zahrnuje grotesky, dokument, komedie či science-fiction, to vše v podání profesionálů před kamerou a studentů za ní. Pořadem bude provázet Kateřina Turečková.

Více o programu se dozvíte zde: http://www.ceskatelevize.cz/porady/11569265133-studentsky-maraton-2016/216562220250001/

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize