Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

1. 7. 2016

Co takhle zachránit svět? Česká televize spouští prázdninovou soutěž Déčka nejen pro děti.

Česká televize připravila na letní prázdniny celorepublikovou rodinnou hru Zastavte roboty. Projekt propojuje webovou hru, výlety do přírody, televizní vysílání i návštěvy kulturních či historických památek a měst. Děti v roli agentů tak pátrají po ukrytých symbolech na více jak sto sedmdesáti místech po celém Česku.

Soutěž, v níž mají děti za úkol zastavit spolu s rodiči rebelující roboty, kteří chtějí ovládnout svět, začíná první prázdninový den a potrvá do 28. srpna. „Dostat děti od obrazovky, to je div. A DIV je také tajná organizace – Duhový institut věd, ve kterém děti zachraňují svět. Stejně jako v minulé letní soutěži Zachraňte duhu chceme malé diváky pomocí dobrodružného a napínavého příběhu odtrhnout od televize a počítače a vyslat je do přírody, na památky a zajímavá místa ve všech krajích České republiky,“ říká vedoucí dětského webu Štěpánka Sunková a dodává: „Naším cílem je dětem, jejich rodičům i prarodičům opět nabídnout zábavnou celoprázdninovou hru jako možnost užít si volné chvíle společně a aktivně.“

K záchraně světa je potřeba vyrazit nejméně na tři výlety a na každém z nich získat tajné heslo, které se poté vloží na webové stránky hry. Symboly jsou ukryty na více jak sto sedmdesáti místech po celé republice a vedle historických či kulturních památek a Turistických informačních center, jsou umístěny i v přírodě, kam je ukryli členové regionálních skautských oddílů.

„Jsme rádi, že naši skauti a skautky pomáhají malým divákům Déčka i jejich rodičům poznat zajímavá a možná dosud nepoznaná místa v jejich okolí nebo i jiných regionech. Pobyt v přírodě je ta nejlepší cesta, jak zažít to správné prázdninové dobrodružství," doplňuje starosta Junáka - svazu skautů a skautek ČR Josef Výprachtický.

Do prvního ročníku soutěže, nazvaného Zachraňte duhu, se zapojilo přes čtyřicet tisíc rodin. Projekt byl navíc oceněn zlatem na nejprestižnější světové profesní soutěži v oblasti televizní promotion a grafiky Promax BDA Global Excellence Awards a umístil se v TOP 10 na Prix Europa v Berlíně.

Pravidla, podrobnosti a GPS souřadnice jsou k dispozici na www.decko.cz/div.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize


Přílohy

Karel Dobrý (336 kB)

Jitka Ježková (574 kB)

Zastavte roboty (295 kB)