Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

31. 5. 2016

Jsou online stanice pro teenagery budoucností vysílání? Nastíní konference České televize.

Česká televize bude na Mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně diskutovat se zástupci dalších evropských veřejnoprávních médií o budoucnosti televizního vysílání pro malé a mladé diváky. Tématem mezinárodní konference naplánované na 2. 6. a nazvané Děti a mládež v digitálním věku budou především nové trendy ve vysílání, například televizní kanály pro teenagery distribuované pouze online.

"Spolu s tím, jak se mění technologické možnosti či způsob vnímání médií, mění se i očekávání společnosti od televizního vysílání. Právě děti a mladí lidé jsou z tohoto hlediska nejdynamičtější skupinou, což má samozřejmě přímý vliv na to, jak o své budoucnosti uvažují dětské a teen televize všude v Evropě,“ říká výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha a dodává: „Rozvoj digitálních technologií dnes už silně formuje to, jak vypadají samotné televizní pořady, a propojování televizní platformy a internetu je v podstatě nezbytností. K nejradikálnější změně ale nyní přistoupili ve Velké Británii, kde přesunuli kanál BBC Three na internet, jednoduše už nevysílá klasicky, lineárně. A totéž se nyní chystá udělat německá televize s podobné úvahy sílí i v Itálii a dalších zemích.“

Na nastávající konferenci tak zástupci veřejnoprávních médií, britské BBC, irské RTE a Evropské vysílatelské unie, spolu s náměstkyní ministra kultury a představiteli Déčka budou diskutovat o nových trendech v dětském vyílání, budoucí podobě kanálů pro mladé publikum či nových typech televizních formátů.

Hosty konference, kterou můžete zhlédnout živě v iVysílání České televize, budou: náměstkyně ministra kultury Kateřina Kalistová, ředitelka CBBC a CBeebies Alice Webb,  manažer EBU pro oblast mladého publika Thomas Grond, vedoucí programu irské stanice RTÉ Bill Malone a výkonný ředitel ČT :D Petr Koliha.

Stream konference můžete 2. 6. od 13:00 zhlédnout zde:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10000000256-deti-a-mladez-v-digitalnim-veku/

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

Déčko (116 kB)

Dětská stanice ČT :D (250 kB)