Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

27. 4. 2016

Zázraky přírody podpořily výcvik asistenčních psů více než milionem korun

Speciální díl pořadu Zázraky přírody přinesl neziskové organizaci Pestrá společnost, která výcvikem asistenčních psů pomáhá lidem se zdravotním postižením, 1 100 000 Kč. Zázraky přírody se tak již podruhé staly součástí konceptu podpory charitativních a osvětových projektů, kdy se neziskové organizace mohou zapojit přímo do zavedených formátů České televize.

„Finanční prostředky vybrané v rámci benefičního dílu Zázraků přírody pomohou Pestré společnosti v následujících dvou letech financovat výcvik a předvýchovu psích pomocníků v bezkotcovém systému a v neposlední řadě následný servis pro majitele asistenčních psů,“ říká ředitel Pestré společnosti Michal Prager.

Charitativní vydání Zázraků přírody s mottem „nikdo si nezaslouží život pod psa“ sledovalo v sobotu večer 779 tisíc diváků, což představovalo téměř dvacetiprocentní podíl na publiku. Mezi hosty, kteří přišli podpořit dobrou věc a pomohli tak vybrat 1,1 milionu korun, byli herci Jana Paulová, Igor Bareš, Pavel Nečas a David Suchařípa.

Koncept propojování charitativních organizací s pořady České televize vznikl v roce 2015. Příkladem takzvané adopce pořadu, kdy si neziskové organizace „adoptují“ pořad České televize, byla v loňském roce například taneční soutěž StarDance, jejíž jeden díl byl věnovaný Centru Paraple, speciální vydání soutěže Míň je víc se známými osobnostmi v roli účinkujících, kteří věnovali svou výhru vybraným organizacím, pořad Hodina pravdy, kterého se zúčastnil tým neziskové organizace Jahoda poskytující sociální služby dětem, mladým lidem a rodinám či Zázraky přírody, které loni podpořily aktivity Ligy proti rakovině a nyní Pestré společnosti.

Tiskové oddělení České televize

Přílohy

Zázraky přírody (593 kB)

Maroš Kramár (458 kB)