Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

2. 1. 2013

Nový magazín Svět zázraků

Fascinující svět živočišné říše, úžasné přírodní jevy, jedinečné vědecké výzkumy… To všechno a mnohem víc přinese divákům České televize nový magazín Svět zázraků. Do vysílání ho připravuje brněnské studio. Od 3. ledna 2013 vysílá ČT2 každý čtvrtek od 21 hodin.

Pohled na svět očima špičkových kameramanů, redaktorů a grafiků uvádí moderátorka Veronika Boleslavová, kterou diváci znají jako rosničku Dobrého rána. Hned v prvním díle nového pořadu je pozve do školy pro bodyguardy, mezi mistry bednáře či na výlet do vesmíru. Není místo, pro které by pro Svět zázraků bylo málo atraktivní. Veronika jednotlivé reportáže nejen uvádí, ale mnohdy si ve studiu některé z avizovaných novinek či technologií sama vyzkouší. Třeba jízdu na elektrokole.

„Svět zázraků, v originále Welt der Wunder, je německý televizní projekt, který nás velmi zaujal a rozhodli jsme se ho nabídnout i divákovi České televize,“ vysvětluje dramaturgyně Zuzana Šimečková. „Kouzla přírody, kuriozity, technické vymoženosti, technologie či výjimečnost lidského těla jsou jen zlomkem toho, co pořad každý týden představí.“ Nejde přitom jen o atraktivnost témat, ale i obrazových ukázek. Ojedinělé, často zpomalené záběry činí Svět zázraků skutečným diváckým zážitkem.

Reprízu pořadu Svět zázraků mohou diváci sledovat vždy v sobotu odpoledne.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přílohy

Svět zázraků_pohled do studia (77 kB)

Veronika Boleslavová_moderátorka Světa zázraků (6098 kB)