Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

31. 10. 2012

Marta Kubišová slaví 70. narozeniny na obrazovce České televize

Česká televize připravila k významnému životnímu jubileu Marty Kubišové, která tento čtvrtek slaví 70. narozeniny, sérii pořadů, které připomenou mezníky v životě této obdivuhodné české zpěvačky, která překonala mnoho ran osudu a stala se morálním symbolem národa.

ČT 1 – čtvrtek 1. 11. 2012

21:10

Neobyčejné životy: Marta Kubišová

Životní a profesní příběhy významné české zpěvačky. Připravili Z. Maléřová a G. Agathonikiadis.

ČT 2 – čtvrtek 1. 11. 2012

10:00

Proudy lásku odnesou

K významným narozeninám mimořádně úspěšné zpěvačky Marty Kubišové vysíláme její medailon z roku 1969. Kamera J. Macháně. Scénář a režie J. Němec.

10:20

Modlitba pro Martu

Dokumentární pořad mapuje historické peripetie této známé písně, která se stala jakýmsi symbolem Československa (1991). Připravil J. Eisner ml.

15:35

Úsměvy Marty Kubišové

Do dnešních Úsměvů přijala pozvání Jaromíra Hanzlíka zpěvačka Marta Kubišová. Z jejího vyprávění se dozvíme, že přijala i herecké úkoly v několika filmech mladých režisérů nové vlny. Ale její svět to byla především koncertní pódia, to byla setkání s významnými muzikanty a textaři a taky velmi krátká, ale výrazná éra Golden Kids. Po dvaceti letech nuceného mlčení a policejního šikanování se Marta Kubišová vrátila na pódia, přesvědčila, že je skutečně legendou a svoji domovskou scénu našla v malém divadélku na Starém Městě.

16:15

Život zpěvačky Marty Kubišové v pohledu Jana Němce

Portrét trojnásobné držitelky Zlatého slavíka pohledem jejího prvního manžela (1996). Scénář a režie J. Němec.

22:55

Marta Kubišová 2005

Záznam koncertu z Divadla na Vinohradech. Uvádí Milan Hein. Hosté: Ch. Poullain, R. Krajčo a J. Lábus. Hraje skupina P. Maláska. Kamera J. Špelda. Režie V. Polesný.