Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

11. 4. 2011

Televizní Bigbít má nové internetové stránky

Česká televize představuje nový web dokumentárního cyklu o historii české a slovenské rockové hudby Bigbít. Od 12. 4. 2011 na adrese bigbit.ceskatelevize.cz

Bigbít, nejucelenější dokumentární cyklus České televize mapující historii tuzemského rocku od 50. let minulého století do Sametové revoluce se dočkal nové internetové prezentace. Stránky s podtitulem Internetová encyklopedie rocku odkrývají osudy českých, slovenských a zahraničních interpretů, kteří nahrávali, koncertovali a vydávali svá díla v druhé polovině 20. století. Stylový grafický kabát, podrobné charakteristiky jednotlivých období, profily interpretů a hlavně ukázky z televizních pořadů vám pomohou s odpovědí na otázku: „Jak to všechno tenkrát vlastně bylo?“

Bigbít obsahuje dvě stovky článků, informace o více jak dvou tisících zahraničních kapel, profily desítek československých interpretů té doby, podrobné rockové kalendárium a stovku ukázek z pořadu, který dal stránkám jméno.

Autor článků a také archivář zmiňovaného televizního cyklu Petr Hrabalik prozrazuje: „Část webových stránek seriálu Bigbít, která se věnuje naší scéně, obsahuje převážně textové materiály popisující tehdejší československou realitu a také postoj Moci k bigbítovým skupinám a interpretům.“ A dále vysvětluje, proč práce na Bigbítu rozhodně nekončí: „Texty, které nyní vidíte, jsou zatím pouhým fragmentem z celé historie českého rocku a my je budeme neustále doplňovat.“ Stejně tak poroste číslo zveřejněných ukázek. Redaktor Dušan Krejdl k tomu dodává: „Nyní máme sestříhaných skoro 5 hodin pořadu a každý týden bude přibývat jeden další hodinový díl, takže je se na co těšit.

Nové internetové stránky Bigbítu spouští Česká televize v úterý 12. dubna, tedy přesně v den, kdy před 57 lety Bill Haley natočil rock’n’rolovou hymnu Rock Around The Clock, která jednou provždy změnila celý hudební svět.

Internetová adresa Bigbítu:
http://bigbit.ceskatelevize.cz

Facebook:
http://www.facebook.com/pages/Bigb%C3%ADt/199585643392815

Twitter:
http://twitter.com/bigbitct

Tiskový útvar ČT

Přílohy

Náhled nového webu Bigbít (264 kB)