Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

19. 5. 2009

Šance pro mladé scenáristy

Česká televize, Televizní studio Brno, Centrum dramatické tvorby, vyhlašuje soutěž na scénář původního televizního kriminálního příběhu. Je určena pro studenty všech ročníků vysokých a vyšších odborných škol. Je dotována částkou sto tisíc korun a její uzávěrka je 16. listopadu 2009.
Podrobná pravidla a přihláška na:
www.ceskatelevize.cz/prihlastese


PRAVIDLA SOUTĚŽE

1. Vyhlašovatelem soutěže je Česká televize, Televizní studio Brno, Centrum dramatické tvorby (dále jen „vyhlašovatel“).
2. Soutěž je vyhlášena pro studenty všech ročníků vysokých a vyšších odborných škol.
3. Zúčastnit soutěže se mohou i ti studenti, kteří ukončí studium v letošním roce před uzávěrkou soutěže, tj. před 16. listopadem 2009.
4. Podmínkou účasti v soutěži je zaslání vyplněné a podepsané přihlášky (viz níže) a vypracovaného scénáře, splňujícího níže uvedené požadavky.
5. Vyhlašovatel se zavazuje, že osobní údaje, poskytnuté mu soutěžícími autory v souvislosti se soutěží, bude využívat pouze pro účely soutěže a neposkytne je, s výjimkou případů stanovených zákonem, třetím subjektům.
6. Soutěž je dotována částkou 100 000 Kč. Tato částka bude rozdělena takto: 1. cena 50 000 Kč, 2. cena 30 000 Kč, 3. cena 20 000 Kč. Dále mohou být udělena čestná uznání, která nejsou dotovaná.
7. Přihlášené scénáře zhodnotí odborná porota, jmenovaná vedením České televize, Televizního studia Brno.
8. Vyhlašovatel si vyhrazuje právo, v návaznosti na výrok poroty, kteroukoli cenu, případně i žádnou z cen, neudělit, nebo kteroukoli cenu, případně i každou z cen, rozdělit mezi více soutěžících autorů. Rozsah a způsob takového neudělení či rozdělení cen stanoví odborná porota soutěže.
9. Realizační práva k oceněným scénářům se stávají majetkem ČT, přičemž budou samozřejmě respektována práva autorů ve smyslu zák. č. 121/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů.
10. Vyhlašovatel si vyhrazuje možnost další spolupráce s oceněnými soutěžícími autory, a to včetně držitelů čestných uznání.
11. Ocenění soutěžící autoři se zavazují na vyzvání dramaturgie vyhlašovatele se podílet na dalším dopracování scénáře pro jeho případnou realizaci.
12. V případě realizace scénáře bude s jeho autorem uzavřena příslušná autorskoprávní smlouva na užití scénáře.
13. Do soutěže budou přijaty jen ty scénáře, které budou vyhovovat zadání.
14. Scénář je definován takto: scénář je literární útvar, který díky přehledně zpracované obrazové i zvukové části vytváří co nejpřesnější možnou představu budoucího filmu. Obrazová část obsahuje řazení záběrů či sekvencí, možných situací, které lze předpokládat nebo vyvolat (eventuálně s technicko-organizačními pokyny), zvuková část obsahuje komentář nebo dialogy. Je možné uvést i další zvukové výrazové prostředky.
15. Scénář může mít formu klasickou (tj. dělený na pravou a levou stranu) nebo formu kontinuálního textu (tzv. americký scénář). Žádná z těchto forem nemá přednost. Požadovaná délka scénáře: 60 – 90 minut.
16. Přihlášky do soutěže soutěžící doručí na adresu: Česká televize, Televizní studio Brno, Centrum dramatické tvorby, Běhounská 18, 658 88 Brno. Nejzazší termín doručení přihlášky je 16. listopadu 2009.
17.Scénáře doručí soutěžící v elektronické podobě na e-mail: kriminalka@ceskatelevize.cz. Obdržení scénáře bude odesilateli potvrzeno. Nejzazší termín doručení scénáře je 16. listopadu 2009.







Přihláška do soutěže

(Jméno, příjmení autora/autorky) .................................................................................... .................................... nar.: ........................................ kontaktní adresa korespondenční: .................................................................................................................................,e-mail: ....................................................., tel. ...................................., přihlašuji se do scenáristické soutěže na scénář původního televizního kriminálního příběhu, vyhlášené Českou televizí, Televizním studiem Brno, Centrem dramatické tvorby.
Název scénáře: ............................................................................................................
Prohlašuji, že jsem se seznámil/-a s pravidly soutěže a budu je respektovat. Současně prohlašuji, že jsem studentem / studentkou (uvést školu, obor, ročník) ..............................................................................................................................................., že mnou předkládaný scénář je původní (tj. není zpracováním cizí literární nebo jiné předlohy), nebyl dosud publikován ani nabídnut jinému producentovi. Dále prohlašuji, že jsem jeho jediným autorem / autorkou, resp. že vznikla spoluprací těchto spoluautorů (uvést jména a kontakty) ................................................................................................................................
.................................................................................................................................................
Všechny uvedené údaje jsou pravdivé a jsem si vědom/-a, že uvedení nepravdivých nebo neúplných informací může znamenat vyřazení scénáře ze soutěže.


V ........................ dne...........................2009

_________________________
podpis autora