Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

19. 5. 2009

Konkurz do druhé řady pořadu Den D začíná

Chcete překvapit a uspět? Máte originální nápad, který vydělá miliony? Potřebujete peníze a rady pro svůj podnikatelský plán? Možná právě teď přichází váš Den D. Česká televize vyhlašuje konkurs do druhé řady úspěšného pořadu Den D. Pokud je vám 18 a více let a toužíte změnit svět, přihlaste se právě teď. Hledáme originální podnikatelské projekty pro další pokračování oblíbeného pořadu.

První řadu reality show Den D vysílá Česká televize od 31. března 2009. Hned od začátku si pořad získal přízeň diváků. A to je jeden z důvodů, proč v Centru zábavné tvorby brněnského studia České televize už nyní připravují další pokračování.

V pořadu předstupují začínající podnikatelé před pětici investorů. Ti se pak rozhodují, zda do jejich projektů vstoupí a pomohou nejen svými penězi, ale i zkušenostmi. V každém z dosud odvysílaných dílů investoři finančně pomohli alespoň jednomu z prezentovaných projektů. Některé z nich už úspěšně běží - například projekt Zvysoka Bronislava Zajonce, kaskadérské exhibice Jiřího Hrbáčka a jeho týmu kaskadérů nebo Shopguru.cz Pavla Kotyzy. Na podnikatelský trh však úspěšně vstoupily i některé z projektů, které investici nezískaly. Táňa Višková, jejíž příběh diváci viděli hned v prvním dílu, se po odmítnutí investory poučila z jejich připomínek, svůj projekt opravila a našla si jiného investora. Jiří Kučera se svým obouvákem a vyzouvákem ponožek byl po odvysílání své prezentace zahlcen nabídkami na spolupráci i dopisy zájemců, kteří chtěli jeho výrobek koupit pro své blízké. Nabídky na investice a pomoc dostali i další neúspěšní účastníci pořadu, jako třeba Martin Březný, který se svou ženou doma vyrábí vysoce detailní modely vozů formulí F1.

Přihlásit se do druhé řady Dne D je možné pouze prostřednictvím formuláře na www.ceskatelevize.cz/dend
www.ceskatelevize.cz/dend

Den D vysílá ČT1 každé úterý ve 21:40 hodin.



Hana Orošová
tisková mluvčí ČT TS Brno