Kde jsem:

Aktuality — Edice ČT — Vše o ČT — Česká televize

Edice ČT

Edice ČT

  • Vlastní výroba produktů v návaznosti na pořady a osobnosti ČT.
  • Produkty k dostání v prodejně na Kavčích horách nebo v eShopu ČT.

Nová knížka Edice ČT přivedla na svět nové české slovo

26. května 2009 přivítal Aleš Cibulka v Cafe Louvre hosty a příznivce Edice ČT na křtu novinky z pera Martina Krafla – Jednou-za-časníky.

Nová knížka Edice ČT přivedla na svět nové české slovoNová knížka Edice ČT přivedla na svět nové české slovoNová knížka Edice ČT přivedla na svět nové české slovoNová knížka Edice ČT přivedla na svět nové české slovoNová knížka Edice ČT přivedla na svět nové české slovoNová knížka Edice ČT přivedla na svět nové české slovoNová knížka Edice ČT přivedla na svět nové české slovoNová knížka Edice ČT přivedla na svět nové české slovoNová knížka Edice ČT přivedla na svět nové české slovoNová knížka Edice ČT přivedla na svět nové české slovoNová knížka Edice ČT přivedla na svět nové české slovoNová knížka Edice ČT přivedla na svět nové české slovo

Hned na začátku příjemného odpoledne také prozradil všem přítomným, že Martin Krafl je nejen tvůrcem právě vydaných vtipných glos, ale i autorem nového českého slova jednou-za-časník, které bylo zapsáno do Českého národního korpusu Ústavu pro jazyk český, kde navždy bude také uvedeno jméno autora zmíněného slova. Martina to mile překvapilo a byl z této zprávy velmi potěšen.
 
Pak se všichni přítomní dozvěděli, jak vlastně zmíněné slovo vzniklo (můžete se dozvědět i vy, kteří jste nebyli přítomni v úvodním jednou-za-časníku), Martin též objasnil, proč kmotry jeho prvotiny jsou přítomní: generální ředitel Jiří Janeček, zpěvačka Marta Kubišová a moderátorka Marie Retková. Každý z kmotrů popřál autorovi a jeho knize hodně úspěchů a křtilo se.

Pokud si chcete užít krásné češtiny, trošku se pobavit a trošku si zapřemýšlet, určitě do knížky fejetonů Jednou-za-časníky nahlédněte. Věřte, že se od milých glos neodtrhnete jen tak lehce.

Vaše redakce Edice ČT

Foto: Jirka Bytčánek

Přehled událostí