Kde jsem:

Aktuality — Edice ČT — Vše o ČT — Česká televize

Edice ČT

Edice ČT

  • Vlastní výroba produktů v návaznosti na pořady a osobnosti ČT.
  • Produkty k dostání v prodejně na Kavčích horách nebo v eShopu ČT.

Česká melodická hudba minulého století má novou knihu a DVD!

Dne 8. dubna se konal křest knihy a DVD Josefa Pospíšila S muzikantskou úctou. Edice ČT ve spolupráci s Telexportem a společností Bohemian Music Service představila čtenářům a divákům novinky, které potěší všechny milovníky „českého stříbra“ – pravé české dechovky.

Česká melodická hudba minulého století má novou knihu a DVD!Česká melodická hudba minulého století má novou knihu a DVD!Česká melodická hudba minulého století má novou knihu a DVD!Česká melodická hudba minulého století má novou knihu a DVD!Česká melodická hudba minulého století má novou knihu a DVD!Česká melodická hudba minulého století má novou knihu a DVD!Česká melodická hudba minulého století má novou knihu a DVD!Česká melodická hudba minulého století má novou knihu a DVD!Česká melodická hudba minulého století má novou knihu a DVD!Česká melodická hudba minulého století má novou knihu a DVD!

V restauraci Pražský most u Valšů v Betlémské ulici přivítal moderátor Aleš Cibulka všechny milé hosty z řad nestárnoucích muzikantů i jejich potomků (mimochodem jejich vzpomínkami a unikátními fotografiemi je knížka přímo nabita), novinářů a dalších milovníků dobré české muziky. A pak se zahájilo písničkou Kdyby ty muziky nebyly v podání Originálního harmonikového dua Renáty a Josefa Pospíšilových.

Po rozhovoru s autorem, zástupcem nakladatele Janou Semelkovou a vydavatele Pavlem Bezděkovským přišla řada na kmotry. Knížku s DVD pokřtili odborníci na slovo vzatí – zpěváci Josef Zíma, Stanislav Procházka a dramaturg cyklu Za vesnickými muzikanty Radim Smetana. Kmotři svorně popřáli knize a DVD úspěšnou cestu knižním a hudebním trhem, připili jim pivem Rohozec a všichni přítomní si od plic zanotovali hit století – slavnou polku Škoda lásky.

Pak už se jen povídalo, hodovalo – lahůdky z Lomničanu chutnaly výtečně – a samozřejmě ještě zpívalo. Oživením podvečera se stalo vystoupení Evy Dřímalové a Josefa \"Dvoráka\" Kupilíka, kteří na počest autora zazpívali chodskou lidovou Zafúkyj větříčku.

Příjemné muzikantské odpoledne potěšilo hudbymilovné hosty, kteří přibyli do Prahy zblízka i zdáli. Fotografie z akce ostatně vše napsané dosvědčují.

Vaše Edice ČT
 

Foto Jiří Bytčánek 

Přehled událostí