Kde jsem:

Aktuality — Edice ČT — Vše o ČT — Česká televize

Edice ČT

Edice ČT

  • Vlastní výroba produktů v návaznosti na pořady a osobnosti ČT.
  • Produkty k dostání v prodejně na Kavčích horách nebo v eShopu ČT.

Úspěšné jaro Edice ČT

Kniha Edice ČT získala ocenění Zlatá stuha 2007

Františkova velká kniha pohádek vydaná Edicí ČT získala ocenění Zlatá stuha 2007 ve Výtvarné části za ilustrace Lucie Dvořákové.

Úspěšné jaro Edice ČTÚspěšné jaro Edice ČTÚspěšné jaro Edice ČTÚspěšné jaro Edice ČT

Zlatá stuha je celostátní soutěží v oblasti knižní tvorby pro děti a mládež. Jejím posláním je ocenit významné a hodnotné tvůrčí i ediční činy a zdůraznit tímto způsobem kulturní i společenskou prestiž jak oceněných děl a jejich autorů, tak i tvorby, vydávání a šíření kvalitních knih pro děti a mládež jako celku.

Vyhlašovateli soutěže jsou společně Česká sekce IBBY (Mezinárodní sdružení pro dětskou knihu), Obec spisovatelů, Klub ilustrátorů dětské knihy a Obec překladatelů.

Soutěž je vyhlašována jednou do roka, má tři samostatné části zaměřené na oblast původní české tvorby pro děti a mládež, na oblast překladovou a výtvarnou.

Slavnostní vyhlášení cen Zlatá stuha 2007 se konalo 27. května v konírně Nosticova paláce - Ministerstvo kultury ČR za účasti nakladatelů a autorů nominovaných knih, novinářů a dalších osobností české literární scény.

K úspěchům Edice ČT v letošním ročníku Zlaté stuhy patří také nominace knihy O češtině v literární části.

Vedle úspěchu v soutěži Zlatá stuha 2007 se Edice ČT může pochlubit oceněním z dubnové celostátní soutěže SUK – Čteme všichni. Titul Maharal – tajemství talismanu se zde umístil na druhém místě v kategorii Cena děti.

Anketu SUK – Čteme všichni pořádá Sukova studijní knihovna literatury pro mládež k Mezinárodnímu dni dětské knihy 2. dubna. Udělují se Ceny dětí nejoblíbenější dětské knize uplynulého roku a Ceny profesora Václava Františka Suka za přínos k rozvoji dětského čtenářství, kterou uděluje porota učitelů. Od roku 1996 je udělována i Cena knihovníků Klubu dětských knihoven SKIP.

Cena dětí je udělována na základě výsledků ankety žáků základních škol a nižších ročníků víceletých gymnázií, která probíhá v období leden - březen; účastní se jí každoročně více než tisíc dětí z celé republiky.

Cena učitelů je udělována na základě rozhodnutí poroty učitelů českého jazyka. Vybírá se pouze z prvních vydání původní české literatury pro děti a mládež.

Cena knihovníků je udělována rovněž na základě výsledků ankety probíhající mezi knihovníky dětských oddělení veřejných knihoven.

Letošní jaro bylo pro tituly Edice ČT opravdu úspěšné. S cenami v rukách jsme oslavili druhé narozeniny nakladatelství České televize.

Přehled událostí