Kde jsem:

Aktuality — Edice ČT — Vše o ČT — Česká televize

Edice ČT

Edice ČT

  • Vlastní výroba produktů v návaznosti na pořady a osobnosti ČT.
  • Produkty k dostání v prodejně na Kavčích horách nebo v eShopu ČT.

Seriál Chalupáři vychází na DVD

Česká televize ve spolupráci s časopisem DiViDi pokračuje po Takové normální rodince a Arabele v ediční řadě Zlatého fondu České televize legendárním seriálem Chalupáři.

Seriál Chalupáři vychází na DVDSeriál Chalupáři vychází na DVDSeriál Chalupáři vychází na DVDSeriál Chalupáři vychází na DVDSeriál Chalupáři vychází na DVDSeriál Chalupáři vychází na DVD

28. března proběhl v prostorách filmového klubu MAT křest prvního disku, který obsahuje tři úvodní epizody Chudák dědeček, Kapr a Operace. Zbylé tři disky budou vycházet průběžně do června, přičemž na posledním najdou diváci celou řadu bonusů, mimo jiné i srovnání původní podoby seriálu s novou, vyčištěnou verzí, která byla s velkou péčí připravena právě pro toto premiérové DVD vydání.

Křtu se již bohužel nemohli zúčastnit představitelé hlavních rolí Jiří Sovák a Josef Kemr. Jejich zástupkyní se tak stala Anna Sováková, vdova po Jiřím Sovákovi. Kdo ale nemohl chybět, je Jiřina Bohdalová alias Dáša Fuchsová a režisér František Filip. Oba litovali, že v dnešní době se takové seriály již netočí. Na kvalitní práci i zesnulé kolegy vzpomínali i další hosté – Gabriela Vránová, Alena Vránová, Václav Sloup i Otto Lackovič.

Seriálem o symbióze člověka městského a člověka vesnického však Zlatý fond rozhodně nekončí. Od července do září bude vycházet na DVD kultovní seriál Návštěvníci, po nich se chystá seriál Byli jednou dva písaři.

Přehled událostí