Publikace ke stažení

Tiskové zprávy — Televizní studio Brno — Česká televize

Televizní studio Brno

Televizní studio Brno

  • vysílá od října 2016 z moderního televizního komplexu v Brně-Líšni
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

18. 6. 2014

Brněnské studio by mělo pod novým ředitelem zvýšit svoji otevřenost i kreativitu

Ředitelem regionálního televizního studia v Brně se stane Jan Souček. Jeho jmenování dnes navrhl členům Rady ČT generální ředitel České televize Petr Dvořák. Rozhodl tak v návaznosti na otevřené vícekolové výběrové řízení, které Česká televize vyhlásila letos v dubnu.

Do vedení brněnského studia jsme hledali osobnost, která prokáže nejen vysoké odborné znalosti a kompetence, ale přesvědčí nás i o tom, že má skutečné odhodlání a chuť pozdvihnout prestiž studia a zapojit jej do širší spolupráce s ostatními významnými institucemi v regionu,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Jsem přesvědčen o tom, že se nám to podařilo, a že se nástup Jana Součka stane jak příležitostí naplno využít stávající kreativní možnosti studia, tak šancí nastavit otevřený dialog s odbornou veřejností i akademickou sférou.“

Česká televize veřejně vyhlásila výběrové řízení na post ředitele regionálního televizního studia v Brně v dubnu letošního roku, přihlásilo se do něj devatenáct kandidátů. Jan Souček má jako vítěz tohoto řízení nahradit ve funkci Karla Buriana, kterému mandát končí již v červnu.

Důvěry, kterou jsem od České televize dostal, si vážím a výkon funkce ředitele brněnského televizního studia vnímám jako výzvu i závazek. V brněnské televizi je na co navazovat a ještě více je toho možné zlepšit. Chtěl bych brněnskému studiu vrátit ducha hrdého, zodpovědného a respektovaného patriota,“ říká Jan Souček, který by se chtěl věnovat například užší spolupráci s vysokými školami a místními renomovanými kulturními institucemi, posilování aktivit v oblasti divadelní a hudební tvorby, tvorby pro děti a mládež, folklóru či etnologie.

Jan Souček se narodil v roce 1974 v Brně, absolvoval brněnskou právnickou fakultu a svou mediální dráhu odstartoval v roce 1994 jako reportér Televizních novin TV NOVA. V uplynulých dvaceti letech prošel řadou výkonných i manažerských pozic v elektronických médiích i v komerční sféře komunikačních agentur. V televizním studiu Brno působil mimo jiné v letech 2007–2012 jako šéfdramaturg zábavné tvorby. Nyní vyučuje rozhlasovou žurnalistiku na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity a současně je editorem zpravodajství a publicistiky v Českém rozhlase. Žije v Brně.

Posledního kola výběrového řízení se spolu s Janem Součkem zúčastnilo dalších pět kandidátů, Radim Jansa, Jiří Králík, Pavel Krumpár, Zuzana Zelinová a Karel Zýka. Kandidátský projekt Jana Součka naleznete v příloze.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

Přílohy

Jan Soucek (315 kB)

Individualni projekt Jana Soucka (129 kB)

29. 8. 2014Přímý přenos inscenace Velvet Havel
25. 8. 2014Jogínci vyrážejí do přírody
13. 8. 2014Speciální vysílání a Události v regionech živě z Masarykova okruhu
8. 8. 2014Míří k oblakům a také na filmový festival v Chicagu
23. 7. 2014Premiéru Platée odvysílá ČT Art
10. 7. 2014Vědci se zabývají náboženstvím. ČT o tom natáčí dokument
2. 7. 2014Z Velehradu provede přímým přenosem na ČT2 Barbora Černošková
1. 7. 2014Jan Souček se ujal funkce ředitele brněnského studia České televize
19. 6. 2014Česká televize pořádá: Dobré ráno, kapely! a zve na náměstí Svobody v Brně
18. 6. 2014Brněnské studio by mělo pod novým ředitelem zvýšit svoji otevřenost i kreativitu

« | | 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 | | » (41)