Různé

Baudyšovy bramborové noky se slaninou a žampiony

Tentokrát jsme vyzkoušeli našeho poradce – astrologa Ing. Antonína Baudyše, jak si vede v kuchyni. To, že je velký gurmet, nám bylo jasné ihned v začátcích spolupráce. Dokonce nám prozradil, že má i svá oblíbená jídla z našeho pořadu, to jest toskánskou pečeni aristu a alsaský choucroute (šukrut). Ovšem i jeho noky jsou skvělé!

4 porce

500 g bramborových noků
200 g anglické slaniny nebo uzeného boku
500 g žampionů
olivový olej
drcený kmín
sůl

Noky uvaříme v osolené vodě, scedíme a trochu zakápneme olejem, aby se nám neslepily.

Na oleji osmažíme na větší kostky nakrájenou slaninu, opečeme ji, slaninu vyjmeme z výpeku a vložíme do něj žampiony pokrájené na větší kousky. Zprudka je opečeme ze všech stran, promícháme, aby všechny žampiony rovnoměrně nasákly olej.

Vydatně je pokmínujeme, vložíme zpět slaninu, noky, podle chuti dosolíme, promícháme a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl