Maso

Pařížský řízek s francouzským salátem

4 porce

řízky

800 g telecí kýty
sůl
bílý mletý pepř
hladká mouka
2 vejce
150 g sádla
1 citron

Kýtu naporcujeme na řízky, přes folii je dotenka naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a poté v rozšlehaném vejci. Řízky smažíme na sádle dozlatova a podáváme je s citronem.

francouzský salát

160 g vařených a oloupaných brambor
200 g vařené mrkve
160 g vařeného celeru
100 g kyselé sterilované okurky
160 g sterilovaného hrášku
200 g majonézy
ocet
cukr
worcester
mletý pepř
sůl

Brambory, mrkev, celer a okurky nakrájíme na malé kostičky, v míse zlehka smícháme s hráškem, majonézou, dochutíme octem nebo lákem z okurek, cukrem, worcesterem, pepřem a solí. Necháme alespoň hodinu proležet a případně dochutíme.

Ohodnoťte tento recept: 

13 hlasů

Další recepty Celý díl