Medailon významného kytaristy, který včera oslavil 70. narozeniny, a jeho barokní repertoár.
Dále účinkují: J. Tůma, J. Tichota, L. Malý a Pražský komorní orchestr, umělecký vedoucí O. Vlček. Kamera J. Osten. Scénář a režie I. Kučera.

Sólistou pořadu je kytarový virtuos Lubomír Brabec (*21. 5. 1953). Hru na kytaru vystudoval na konzervatoři v Plzni a v Praze u Milana Zelenky, v roce 1980 pak pokračoval v mistrovském studiu v Británii na Royal Academy of Music a v Early Music Center. Brabcovo interpretační umění je velmi široké, zabírá velmi pestrou škálu kytarové literatury. Spolupracuje s řadou pěvců a sólistů (z českých a slovenských G. Beňačková, P. Dvorský, Š. Margita, D. Hůlka, K. Englichová, P. Šporcl, V. Hudeček a další). Nevyhýbá se ani spolupráci s osobnostmi z oblasti populární hudby (např. K. Vágner, L. Bílá, L. Andršt, P. Janda). Upravil pro kytaru stovky děl různých autorů. Brabcova mistrovská aranžmá tak rozšířila možnosti kytary jak v oblasti sólového, tak doprovodného či komorního nástroje.

Televizní koncert z roku 1988 zahrnuje barokní skladby J. S. Bacha, A. Vivaldiho a S. L. Weisse a vedle L. Brabce účinkuje Pražský komorní orchestr bez dirigenta a další sólisté.

Napište nám