MasoPomazánky

Kachní rillettes

Tip francouzských babiček, jak ze zbytků pečené kachny připravit fantastickou lahůdku.

zbytky pečené kachny (i se skeletem a výpekem)
1–2 šalotky
okurky „konišonky“
2 polévkové lžíce dijonské hořčice
1 polévkovou lžíci medu
sůl
čerstvě mletý pepř
velkolistou petržel
nakládané okurky a cibulky
chléb na topinku k podávání

Kachní skelet obereme. (Kůži a biskup odložíme stranou a můžeme použít například do vývaru.) Obrané maso natrháme na menší kousky. Okurky nakrájíme na kolečka. Dijonskou hořčici smícháme s trochou medu podle chuti (nemusí být). Vše promícháme a dochutíme trochou výpeku z kachny (není však nutné), solí, pepřem a natrhanou či nasekanou petrželkou.

Naplníme do skleněné či keramické nádoby a uchováváme v lednici (v tom případě směs v nádobě zalijeme větším množstvím kachního výpeku). Podáváme na topince či rozpečené bagetě.

Ohodnoťte tento recept: 

13 hlasů

Další recepty Celý díl