Pomazánky

Šípková marmeláda

na 2 kg natrhaných šípků počítáme 800 g krystalového cukru
citronová kůra a šťáva podle chuti
½ ČL mleté skořice

Plody zbavíme tak zvaných bubáků, zalijeme vodou tak, aby byly potopené, krátce je povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté pasírujeme přes husté síto, a to celkem dvakrát.

Přepasírované šípky na plotně znovu pomalu zahřejeme. Budoucí marmeládu dochutíme tlučeným hřebíčkem, což bylo oblíbené koření našich babiček.

Na řadě je voňavá mletá skořice, citronová kůra a citronová šťáva. Přisypeme cukr a vše povaříme do zhoustnutí. Ještě horké plníme do čistých sklenic a ihned zavíčkujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl