Pomazánky

Bačovská pomazánka z brynzy

300 g ovčího sýra
1 najemno nakrájenou cibuli
1 stroužek česneku
1 nakládanou okurku nakrájenou na kostičky
3 lžičky mleté sladké papriky
4 ks nasekaných sardelových oček
1 lžíce másla
veka
máslo na opečení veky

Na rozpuštěném másle opečeme krajíčky veky. Cibuli nakrájíme na kostičky a utřeme jeden stroužek česneku. Čerstvý ovčí sýr rozmačkáme vidličkou a vmícháme k němu dvě lžíce másla. Ochutíme sladkou paprikou a sardelovou pastou. Přidáme cibuli, utřený česnek a také na kostičky nakrájenou okurku. Tahle vydatná pomazánka s výraznou chutí podávaná na dokřupava opečené vece poslouží i jako výtečná lehká večeře, zvláště, když ji doplníme zeleninovým salátem.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl