Moučníky a cukroví

Flambované palačinky

150 g hladké mouky
300 ml mléka
2 vejce
špetku soli
destilát na flambování
borůvkovou zavařeninu
zakysanou smetanu
moučkový cukr

Připravíme klasické palačinkové těsto z hladké mouky, mléka, vajec a špetičky soli. Těsto je dobré nechat alespoň půl hodiny odpočinout v uzavřené nádobě v lednici. Palačinky smažíme na másle, doporučuje se ale také sádlo. Na pánvi prohřejeme borůvkovou zavařeninu, ve které pomalu rozpustíme kostičky másla. V téhle směsi opatrně a z obou stran obalíme složené palačinky. Zlatým hřebem programu je flambování, tedy polití pokrmu malým množstvím destilátu, který zapálíme. Během flambování se doporučuje pánví lehce potřásat a také připravit velkou poklici pro případ, že by se plameny poněkud vymkly kontrole. Palačinky podáváme s borůvkovou omáčkou, zakysanou smetanou a poprášené cukrem.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl