Pomazánky

Tvarohová pomazánka s jarními bylinkami

Jarní vycházkou do přírody si můžeme zpestřit nejen volný čas, ale také jídelníček. Naši předkové sbírali a jedli celou řadu čerstvých divokých bylinek, a my můžeme na jaře dělat totéž. Načerpáme tak jejich sílu a pročistíme si organismus, zvláště, když bylinky sníme co nejdříve po utržení. Můžeme sbírat zelenou řeřišnici, ale také listy pampelišky, řebříček, šťovík, sedmikrásky anebo třeba mladé lístky kopřivy.

Jednoduchým tipem na rychlou a lehkou večeři je tvarohová pomazánka. Tvaroh osolíme a rozetřeme jej s nasbíranými zelenými bylinkami. Spolu s čerstvým domácím chlebem tak vznikne kombinace přímo lahůdková.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl