Maso

Kuře krále komiků

(oblíbené jídlo Vlasty Buriana)

4 ks kuřecích prsíček
4 žloutky
3 lžíce oleje
30 g mandlových lupínků
1 velké nakyslé jablko
4 lžíce kečupu
1 lžíce másla
1 lžička mleté sladké papriky
sůl
4 porce vařených širokých nudlí nebo jiných těstovin

Kuřecí prsíčka naklepeme a osolíme. V pánvi rozpálíme olej, maso opékáme asi tři minuty z každé strany a poté jej přemístíme do tepla.

Do vypečené šťávy vmícháme rajský protlak nebo kečup, nejlépe domácí, a chvíli povaříme.

Oloupané jablkové kroužky zbavené jádřinců lehce poprášíme mletou paprikou a z jedné strany orestujeme na rozehřátém másle.

Jablka poté obrátíme, do každého otvoru necháme opatrně sklouznout vaječný žloutek, a vše dopečeme.

Na uvařené nudle servírujeme kuřecí prsíčka, která přelijeme připravenou šťávou. Na maso položíme jablečné kroužky se zapečenými žloutky a vše posypeme opraženými mandlovými lupínky.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl