PomazánkySaláty

Vlašský salát

Jak se připravoval v lahůdkářstvích v 70. letech.

Suroviny jsou dávkovány přibližně na 6 porcí.

500 g brambor vařených ve slupce
250 g měkkého salámu
100 g sterilovaných okurek
20 sterilovaného hrášku
40 g vařeného celeru
60 g vařené mrkve

Na dochucení

majonéza
hořčice
mletý pepř
sůl
worcestrová omáčka

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak jako salám, okurky, a vařenou zeleninu. Směs osolíme, opepříme, dochutíme worchestrovou omáčkou, majonézou, hořčicí, pepřem a solí a vše lehce promícháme. Salát je třeba nechat rozležet v lednici a před podáváním ještě lehce promíchat.

Ohodnoťte tento recept: 

47 hlasů

Další recepty Celý díl