PomazánkyZeleninová jídla

Pomazánka ze zbytků pečené zeleniny

Podzimní hummus…

500 g pečené zeleniny (dýně, mrkev, petržel, celer, cibule)
100 g cizrny v plechovce (anebo jiných uvařených luštěnin)
1 stroužek česneku
50 g sezamové pasty tahini
10 ml citronové šťávy
10 ml olivového oleje
10 g čerstvého zázvoru
sůl
pepř

Vychladlé kousky pečené zeleniny vložíme do mixéru a rozmixujeme do konzistence hrubší pasty. Stroužky česneku oloupeme. K zeleninovému základu přisypeme nakládanou cizrnu a přidáme sezamovou pastu. Oloupeme kousek zázvoru a nakrájíme ho na plátky. Přidáme ho spolu s celými stroužky česneku ke směsi. Tu ještě ochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Vše rozmixujeme dohladka. A pokud pomazánku namažeme například na kváskový nebo žitný chléb, získáme zdravou a chutnou svačinku či večeři.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl