Maso

Šneci po pražsku

Šneci se u nás dříve hojně pojídali, hlavně o vánočních svátcích.

20–24 ks šneků, ideálně bez ulit, vyčištěných, předvařených (dá se koupit ve specializovaných prodejnách)
3 stroužky česneku
kousek změklého másla
3 žemle nakrájené na kostičky
250 ml smetany
3 vaječné žloutky
špetka mletého muškátového oříšku
dvě sardelky
plocholistá petržel

Oloupané stroužky česneku nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme kousky změklého másla a česnek na něm lehce orestujeme. Žemle nakrájené na kostičky zalijeme smetanou, rozšlehanými žloutky a poté i česnekovým máslem z pánve. Přidáme špetku mletého muškátového oříšku a dvě najemno nakrájené sardelky. Předvařené šnečí maso rovněž nakrájíme a přidáme ke směsi. Dochutíme najemno nasekanou plocholistou petrželí a vše promícháme. Menší rendlík vymažeme máslem. Z připravené hmoty tvoříme kuličky velikosti pingpongového míčku a naskládáme je do rendlíku. Zapékáme asi deset minut při teplotě 180 stupňů. Výhodou našeho receptu je, že se při konzumaci této lahůdky obejdeme bez speciální vidličky a servírovacích kleštiček.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl