Sama doma

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 38498  
Sdílet
| Poslat odkaz

Vaření a recepty

Játrová paštika

20. 10. 2011 - Vaření s Darinou Sieglovou
Játrová paštika

doba přípravy: 15 minut
vaření: 20 minut

200 g másla + 50 g na zalití
500 g kuřecích nebo kachních jater
1 cibule, nakrájená nadrobno
200 ml drůbežího vývaru
150 ml bílého vína
1–2 lžičky provensálského koření
sůl
čerstvě mletý pepř
asi 100 ml smetany ke šlehání
12 lístků šalvěje na ozdobení

Očistěte játra, odstraňte z nich všechny blanky a „provázky“. Pokrájejte na kostky. V pánvi na 2 lžících másla zpěňte cibuli. Přidejte játra, míchejte, až zesvětlají a zatáhnou se. Zalijte vývarem a vínem.

Osolte, opepřete, posypte provensálskými bylinkami, přiklopte a vařte 10–15 minut doměkka. Játra by měla být nejméně do poloviny ponořená v tekutině. Vypněte a vlijte do hlubší mísy s plochým dnem. Přidejte pokrájené máslo a mixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte tolik smetany, aby směs měla konzistenci hustší omáčky. Ochutnejte, případně přidejte pepř a sůl – paštika by měla být lehce přesolená, po zchladnutí se slanost vstřebá. Rozdělte do nádobek (misek, skleniček…). Rozehřejte 50 g másla se šalvějí a povrch paštik zalijte.

Nechte vychladnout, a pak zakryjte potravinovou fólií nebo víčkem. V chladničce vydrží asi 5 dní, můžete ale i zmrazit.

Stopáž: 91 minut – Rok výroby: 2013 – L  ZJ  HD
Žánr: Magazín
Vysílání pořadu

Tento pořad v současnosti nevysíláme. Můžete si však nechat zaslat zprávu, pokud se objeví v aktuálním vysílání:

Nastavit připomenutí

Starší data vysílání všech dílů najdete kliknutím na následující odkaz.

Novinky k pořadu

Upozornění na novinky k tomuto pořadu si přeji zasílat na e-mail: