Moučníky a cukroví

Palačinkový dort

Zdravé vaření

Na cca 8–10ks palačinek

500 g celozrnné pšeničné mouky
900 ml studené vody
1 čajová lžička mořské soli
olej na smažení

Na náplň:
400 g přírodního tofu
3 lžíce rýžového misa
2 svazky pokrájené divoké zeleniny nebo mangoldu
2–3 lístky medvědího česneku
2 lžíce rostlinné smetany
sůl
shoyu
10 g kudzu škrobu

Posypka:
1 balení uzeného tofu
¼ uzeného tempehu

Z mouky, vody a soli připravíme těsto a osmažíme je. Tofu a rýžové miso rozmixujeme. Zeleninu a medvědí česnek orestujeme na kapce oleje, přidáme rostlinou smetanu, sůl a shoyu. Na zahuštění zeleniny použijeme kudzu škrob rozpuštěný v trošce studené vody. Na posypku nastrouháme uzené a tofu a tempeh.

Naskládat na sebe můžeme až 10 vrstev palačinek. Mezi každou rozetřeme krém, přidáme zeleninu a posypeme nastrouhaným tofu. Na poslední vrstvu dáme tempeh a zapečeme.

Další recepty