Polévky

Krémová rybí polévka (Chowder) s plody moře a lososem

4 porce

4 plátky slaniny posekané na kostičky
1 malá cibule, na drobno nakrájená
1 stonek nadrobno nakrájeného řapíkatého celeru
2 st. česneku krájeného na plátky
60 ml Chardonnay
125 ml smetany
125 ml mléka
150 g mořských plodů
50 g lososa
1 bobkový list
2 snítky tymiánu
100 g brambor krájených na kostičky
2 lžíce posekané petrželky,
sůl a drcený černý pepř

V kastrolku osmažte slaninu a odlijte polovinu tuku. Do kastrolku přidejte cibuli, česnek a celer, krátce orestujte a zašplíchněte vše bílým vínem (víno nechte vyvařit!). Přidejte smetanu, mléko, trochu rybího vývaru, bobkový list, tymián, brambory, osolte a opepřete a vše nechte pomalinku probublávat cca 15 minut. Až brambory změknou a celý základ polévky zhoustne, přidejte mořské plody, lososa a petrželku. Znovu vše krátce povařte, ochutnejte a případně dochuťte.

Další recepty