Moučníky a cukroví

Tatarák z jahod servírovaný s mandlovou topinkou

jahody
palmový cukr (může být i třtinový)
limetka
červený pepř (pouze šlupky)
meduňka
kůra z pomeranče
skořápka z vajíčka
vaječný koňak

Jahody nakrájíme na malé kostičky a pomocí tvořítka úhledně naservírujeme na talířek.

Tatarák obložíme drceným palmovým cukrem, limetkou, pom. kůrou, sekanou meduňkou a pepřem. Na tatarák posadíme ½ skořápky od vajíčka kam nalijeme vaječný koňak a můžeme společně s mandlovou topinkou podávat.

Mandlová topinka

olivový olej na vymazání plechu
1 vejce
60 g cukru krystal
125 g přesáté hl. mouky
60 g spařených mandlí
45 g sušených třešní
kůra z ½ citrónu
1 lžička drceného anýzu
½ lžičky prášku do pečiva

Vejce s cukrem vyšleháme do husta a přidáme zbytek ingrediencí. Vše pečlivě ropracujeme a z těsta vytvarujeme „knedlík“ který pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.

Krájíme na tenké plátky, které můžeme ještě zapéct pod grilem.

Další recepty