Těstoviny

Rozmarýnové špagety s česnekem a sušenými rajčaty

4 porce

320 g kvalitní špagety
4 plné lžíce olivový olej dobré kvality určený na
tepelnou úpravu
4-6 stroužků česnek
2 hrsti čerstvé nebo 2 lžíce sušené šalvěje
1 chilli paprička
8 sušených rajčat naložených v oleji
4 lžíce parmezánu

V hrnci se silným dnem rozehřejeme olivový olej. Česnek oloupeme a nasekáme na kousky. Šalvěj (čerstvou nasekanou, sušenou drcenou na kousky) a česnek vložíme do hrnce a při střední teplotě mícháme, až česnek zezlátne a šalvěj zkřehne – pár minut. Přidáme na jemno nakrájenou čerstvou chilli papričku, opepříme čerstvě nahrubo mletým barevným pepřem a lehce posolíme. Nakonec přidáme na nudličky nakrájená sušená rajčátka okapaná od oleje a necháme jen prohřát.

Špagety uvaříme na skus a teplé hned po zcezení smícháme s rozmarýnovou omáčkou. Servírujeme v hlubokém talíři, každou porci posypeme lžící parmezánu a ozdobíme sušeným rajčátkem a snítkou šalvěje. Podáváme s vínem, kávou nebo zeleným čajem.

Další recepty