Saláty

Exotický brazilský salát

5 – 6 porcí

600 g brambor
1 mrkev
1 menší zralý ananas
1 jablko
50 g rozinek
50 g kešu ořechů
150 g majonézy
1 limetka
sůl
pepř
cukr

Doměkka uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Stejně tak i mrkev. Ananas podélně rozpůlíme, dužinu vydlabeme a slupku použijeme jako originální servis na náš salát. Kostky ananasu společně s jablkem opečeme na pánvi, zastříkneme limetkou, zasypeme lžící třtinového cukru a po lehkém zkaramelizování odstavíme.

Vychladlé suroviny smícháme dohromady s majonézou a rozinkami, dochutíme solí a pepřem a naplníme do vydlabaných ananasů. Ozdobíme nasekanými oříšky kešu.

Další recepty Celý díl