Polévky

Krémová cibulová polévka s plátky srnčího karé a řeřichou

Rychlá a dobrá polévka

2 porce

2 středně velké cibule
1 menší brambora
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
snítek tymiánu
50 ml bílého vína
300 ml vývaru
100 ml smetany
sůl
pepř
srnčí hřbet
řeřicha

Srnčí hřbet osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce sádla nebo oleje. Po opečení dáme stále polosyrový hřbet vychladnout.

V hrnci na oleji orestujeme na plátky krájenou cibuli a česnek, přidáme tymián a na plátky krájenou bramboru, znovu krátce orestujeme, zašplíchneme vínem, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme cca 10–15 minut. Vše rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu, znovu krátce povaříme, ochutíme a můžeme podávat společně s pár plátky srnčího hřbetu a řeřichou.

Další recepty