Zeleninová jídla

Quiche s cibulovým pyré a špenátem

bez lepku a laktózy

200 g hladké kukuřičné mouky
30 g jemně namletých slunečnicových semínek
20 g namletých lněných semínek
100 ml vody
50 ml přepuštěného másla nebo řepkového oleje sůl
6 cibulí a olivový olej na pyré
čerstvé listy špenátu
sezamové semínko

6 větších cibulí – tak akorát velkých, aby se každá vešla do jedné prohlubně ve formě na muffin – pečte v troubě vyhřáté na 180 horkovzduchem (200 obyčejně) asi 40 minut. Vypněte v momentě, kdy cibule budou měkké na omak. Nechte zchládnout, oloupejte a měkký vnitřek rozmixujte společně se solí a čtyřmi lžičkami olivového oleje.

Mouku, semínka, lžičku soli a máslo rukama promněte a společně s vodou vypracujte těsto, které zabalte do fólie a nechejte alespoň hodinu uležet v lednici.

Formu na quiche vymažte přepuštěným máslem. Po kouskách pomocí prstů a dlaní vyložte těstem celou formu.

Cibulové pyré smíchejte se špenátem, případně ještě dosolte. Směs nalijte na těsto, posypte sezamem a pečte v troubě na 160 horkovzduchem (180 obyčejně) 25–30 minut.

Další recepty Celý díl