Saláty

Barevný zeleninový salát s tvarohovo-bazalkovou zálivkou

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Míšou Tomešovou Boukalovou a kuchařem Panchem.

Na 2 porce potřebujeme:
100 g směs salátů (ledový, frissé, dubáček, Lollo Rosso, Lollo Biondo)
2 rajčata
150 g salátové okurky
100 g kapie
50 g červená cibule

Zálivka:
160 g žervé
2 lžíce bazalkového pesta
½ kusu citrónu

Salátové listy a ostatní zeleninu pečlivě omyjeme a necháme okapat. Rajčata pokrájíme na kousky např. na výseče, okurku na kostičky nebo kolečka a kapii na proužky. Cibuli pokrájíme na tenké proužky a začneme s přípravou zálivky. Z půl kusu citrónu vymačkáme šťávu, spojíme s bazalkovým pestem a nakonec vmícháme žervé. Hotovou zálivkou přelijeme pokrájenou zeleninu a na talíři servírujeme na salátových listech.

Další recepty