Těstoviny

Tagliatelle s houbami a čerstvou zeleninou

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Míšou Tomešovou.

2 porce

360 g italských těstovin tagliatelle
100 g hříbků (lišek)
1 lžička olivového oleje
stroužek česneku
snítka čerstvého tymiánu
80 g strouhaného parmazánu
50 g rukoly
30 g jarní cibulky
50 g cherry rajčat
2 dcl zeleninového vývaru
sůl a bílý pepř - dle potřeby

Na rozpálenou pánev nalijeme olej a zprudka orestujeme očištěné houby, na plátky nasekaný česnek a pokrájenou jarní cibulku. Osolíme, přidáme tymián a poté podlijeme vývarem. Velmi krátce povaříme, poté vložíme na pánev již uvařené těstoviny, promícháme se směsí a posypeme parmazánem, ozdobíme cherry tomaty a ihned podáváme. Na závěr zdobíme rukolou, popř. dochutíme solí a bílým pepřem.

Další recepty