Ryby a mořské plody

Bouillabaisse s mořskými plody

Vaříme z darů moře

zelenina:
30g mrkve na kostičky
30g celeru na kostičky
30g bílé cibule na drobno
10g česneku
30g čerstvého feniklu
20g pórku
100g čerstvých rajčat

ryby,mořské plody:
20g mořských plodů
100g filety z nejrůznějších ryb
20g Babe krevety
20g krabí maso

koření a ostatní:
100g másla
1dcl olivového oleje
2dcl bílého vína
1 lžíce rajského protlaku
sůl
pepř mletý
šafrán
bobkový list
strouhaná kůra z jednoho pomeranče
ocet

Nakrájenou zeleninu krátce orestujeme na másle, přidáme česnek a cibuli a krátce orestujeme.

Přidáme rajský protlak, orestujeme čerstvá rajčata a zalijeme.Přidáme bobkový list. Zvlášť na pánvi orestujeme rybí filety na olivovém oleji na větší kousky. Vložíme do směsi, dále přidáme krevety, mořské plody, krabí maso. Přilijeme bílé víno, přidáme šafrán, sůl, pepř, česnek a pomerančovou kůru.

Podáváme s tousty potřenými česnekovým máslem.

Další recepty