Ryby a mořské plody

Pečený losos s listovým špenátem a bramborovým pyré

Zdravé vaření s Jitkou Ruskovou

4 porce

4 filety lososa (jedna porce 150 g)
1 šalotka
12 ks cherry rajčátka
300 g kolik špenátu
Sůl, olej

Lososa lehce osolíme a opečeme na pánvi z každé strany dozlatova. Šalotku nakrájíme najemno a lehce orestujeme na oleji přidáme cherry rajčátka, která jsme spařili ve vařící vodě a lehce opečeme. Přidáme špenát promícháme a ochutíme.

Bramborové pyré:

0,5 kg brambor

Mléko, margarín, sůl

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé je oloupeme necháme vypařit. V míse je vyšleháme do hladké konzistence a přidáme teplé mléko a oříšek margarínu na zjemnění, společně znovu vyšleháme. Na závěr můžeme přidat krájenou bylinku (listová petržel, libeček, pažitku).

Další recepty