Ryby a mořské plody

Pečená treska a cherry rajčátka se šťouchanými avokádovými brambůrkami a mandličkami, jemná smetanová kari omáčka

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Míšou Tomešovou

400 g čerstvé tresky
1/2 zralého avokáda
300 g brambor
120 g cherry rajčátek
1 lžíce olivového oleje extra Virgin
100 g mandlových lupínků
40 g šalotky
10 g kari
2 dcl nízkotučné smetany
3 lžíce olivového oleje
sůl a bílý pepř

Tresku potřenou olivovým olejem vložíme na rozpálenou pánev a krátce opečeme z obou stran. Po vyjmutí lehce osolíme a opepříme. Mandle krátce opražíme na oleji, přidáme uvařené brambory a rozšťoucháme. Poté přidáme nakrájené avokádo a směs ještě lehce osolíme a opepříme. Cherry rajčátka pokapeme kvalitním olivovým olejem a pečeme 5 minut na 200 stupňů. Pokrájenou šalotku zpěníme na oleji, zasypeme kari a krátce restujeme. Po chvíli přilijeme smetanu a po zredukování do požadované konzistence dochutíme a servírujeme.

Další recepty