Ryby a mořské plody

Pečený mořský vlk s provensálskou zeleninou a smaženým cuketovým květem

4 porce

1ks mořský vlk 1000g
4ks cuketové květy
200g zelených fazolek
100g nových brambor
50g černých oliv
50g cherry rajčátek
100g těsta na tempuru

 Česnek, tymián, panenský olivový olej, ančovičky, sůl a pepř

Z mořského vlka si uděláme filátka, které zbavíme všech kostí. Kůži nakrájíme rovnoměrně, aby se vypekla do křupava.

Fazolky uvaříme ve slané vodě a spolu s ostatními surovinami orestujeme na olivovém oleji, ochutíme.

Rybu okořeníme z obou stran a pečeme na teflonové pánvi nejprve na kůži do křupava a potom jen krátce z druhé strany, aby se nám ryba nevysušila. Při pečení přidáme stroužek česneku a větvičku tymiánu. Podáváme.

 Příprava cuketového květu:

Papriku, cuketu, lilek a šalotku nakrájíme na malé kostičky, které si orestujeme na olivovém oleji, ochutíme česnekem, tymiánem, solí a pepřem a nakonec přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostičky. Necháme vychladnout a touto směsí plníme cuketové květy. Takto naplněné květy namočíme v temperovém těstě a smažíme v rostlinném oleji do křupava.

Další recepty