Saláty

Salát s cizrnou se sýrem

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou

2 porce

malá hlávka salátu
2 zralá rajčata
½ zelené papriky
½ červené cibule
½ okurky
200 g vařené/sterilované cizrny
30 g černých oliv
70 g sýra

Zálivka:
2 lžíce olivového oleje
líce citrónové šťávy
½ lžičky dijonské hořčice
2 lžíce sekané petrželky
pepř

Všechny suroviny na zálivku dáme do velké mísy, opepříme a dobře promícháme metlou. Přidáme natrhané listy salátu, na kousky nakrájená rajčata, na kostičky nakrájenou papriku zbavenou jader, cibuli na tenká kolečka, cizrnu, překrájené olivy a na nudličky nakrájenou okurku. Vše opatrně pomícháme, přidáme na kousky nakrájený sýr, opět promícháme a ihned podáváme.

Další recepty